Pro ženský peloton je italské Giro nejdůležitějším etapovým závodem roku. Desetidenní závod začíná už v pátek v Cassano Spinola časovkou družstev na 18 kilometrů. Pátá etapa končí na slavném stoupání Passo Gavia ve výšce 2652 metry nad mořem. Následujicí etapa je 12 kilometrů dlouhá individuální časovka. Devátá etapa končí na stoupání Montasio, s úseky přes 20 procent. Poslední etapa končí dlážděným stoupáním v Udine. 

Celek Bigla kromě Noskové nominoval dalších pět cyklistek: Elizabeth Banks, Elise Chabbey, Mikayla Harvey, Cecilie Uttrup Ludwig a Leah Thomas. 

Noskové by měl vrchařsky náročný závod vyhovovat. V roce 2017 dokončila na 18. místě celkově a druhá v soutěži mladých cyklistek za současnou týmovou kolegyní Cecilií Uttrup Ludwig. Ta je lídryní týmu Bigla. Třiadvacetiletá Dánka loni skončila šestá v celkovém pořadí. O dres nejlepší mladé závodnice už ale usilovat nemůže, takže Nosková má před sebou velký cíl. 

"Jsem moc šťastná, že jsem byla nominována na Giro tímto skvělým týmem. Letos nás čeká těžký závod, ale udělám vše co budu moci a pojedu tak tvrdě, jak je to jen možné. Mám velkou motivaci, uvidím, jak vysoko se dostanu v soutěži o dres pro nejlepší mladou závodnici," říká Nikola Nosková před startem Gira. 

Také pro Cecilii Uttrup Ludwig je Giro velkým cílem: "Je vzrušující jet na Giro Rosa jako lídr týmu. Budu se snažit naplnit cíle týmu a cítím, že budu mít plnou podporu kolegyň a to je motivace navíc. V týmu je několik mladých závodnic, několik z nich nikdy Giro nejelo, takže to bude trochu náročnější, ale těším se, až předám své zkušenosti ostatním." 

Foto Bigla