Navíc oba národní parky obklopují další chráněné krajinné oblasti Lužické hory a Labské pískovce. A když se k tomu přidá nadšení z pohybu na čerstvém vzduchu, dokonalá znalost místního terénu, chuť překonávat své limity, může z takového mixu vzniknout něco naprosto výjimečného. Návrat vlčích smeček do této oblasti už jen pojmenoval celý nápad a dal vzniknout nové cyklistické výzvě WOLFKING.

Silniční výzva s parametry 222 km a 4.000 výškových metrů protíná 2 státy, 2 národní parky a 2 chráněné krajinné oblasti po těch nejatraktivnějších cestičkách. Nechybí také jeden gravel úsek. Přejezdových nezáživných cest moc nečekejte, naopak jediná rovinka na trati vede podél Labe z Hřenska do německých lázní Bad Schandau a pomyslně tak spojuje český a saský národní park. Trasa je protkána velkým množstvím opravdových „zalamováků“, takže kompaktní kliky a kazetu alespoň s 28 zuby opravdu využijete.

WOLFKING není závod. WOLFKING je náročná horská jednodenní výzva, kde si tempo jízdy určuje každý sám. Cílem je zdolat trať za jediný den a užít si to nejkrásnější, co tamní oblast na severu Čech nabízí. A že to s těmi vlky není jen pohádka, dokazují čím dál četnější fotky turistů na sociálních sítích, takže potkat se na trase s plachými predátory je opravdu reálné.

Pomyslné zázemí nalezl WOLFKING v pivovaru Falkenštejn na malebném náměstí v Krásné Lípě, kde je nejrozumnější přijet alespoň v předvečer, vyzvednout si startovní balíček, přespat a ráno brzy vyrazit na trať. A když ráno, tak čím dříve, tím lépe, protože při úsvitu je pravděpodobnost setkání s vlky největší. Po návratu vám zase o to víc zachutná pěnivý mok, který po takové dávce kilometrů patrně jen zasyčí. Všechny rady a tipy, jak nejlépe zdolat trasu najdete na webu WOLFKING

Kdo si hned na první pokus nevěří na zdolání celé trasy, kterou stihnout pod 10h nebude vůbec snadné, je připraven víkendový WOLFKING CAMP, kdy si společně za doprovodu průvodce projedeme trasu během dvou dnů s noclehem v pivovaru a večerní degustační diskusí o cyklistickém dění.

Přijeďte si užít opravdu krásný cyklistický zážitek.