O všem se v 6. etapě rozhodlo v závěrečném stoupání Fosse s délkou 9 kilometrů a průměrem 8,6 %. Nejdříve zde zaútočili Kolumbijci William Colorado (GW Erco Shimano) a Mauricio Zapata (Petrolike), ale jejich pokus nevyšel a následně zrychlil Francouz Mathys Rondel (Tudor). Na něj už musel reagoval Jarno Widar (Lotto Dstny) a další favorité. 

Rondelovo tempo bylo příliš vysoké pro Darrena van Bekkuma (Visma-Lease a Bike), Killiana Verschurena (Decathlon AG2R La Mondiale) a Floriana Kajaminiho (MBH Bank Colpack Ballan), kteří odpadli 2 kilometry před cílem. Na čele tak zůstala pouze šestice nejlepších, kterými byli Pavel Novák (MBH Bank Colpack Ballan), Widar, Rondel, Pablo Torres (UAE Emirates Gen Z), Pau Martí (Israel Premier Tech Academy) a Léo Bisiaux (Decathlon AG2R La Mondiale).

V posledním kilometru se opět ukázalo, že nejvýbušnějším vrchaře je osmnáctiletý Widar, který o vteřinu porazil Španěly Torrese a Martího. O 14 sekund porazil Rondela a o 20 sekund Nováka a Bisiauxe.   

V celkovém pořadí vede před závěrečnými dvěma etapami s náskokem 52 sekund před Torresem a 58 sekund před Rondelem a Martím. Novák si polepšil o tři příčky, na pátém místě ztrácí 1:39 na Widara a zároveň má náskok 31 sekund před šestým Bisiauxem.