Italský národní tým žen nejlépe naplánoval závěr závodu s hromadným startem na světovém šampionátu ve Flandrech. Po útočném závodě rozjela Elisa Longo Borghini spurt krajance Elise Balsamo, která porazil Nizozemku Marianne Vos. Pro bronz dojela mimořádně aktivní Kasia Niewiadoma.

Favoritkami závodu žen byly Nizozemky, které jako jediné startovaly s osmi závodnicemi. Jenže početní převahy nakonec nevyužily. Opakovaně útočily Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten a Ellen van Dijk, zatímco Marianne Vos čekala na spurterský dojezd.

Annemiek van Vleuten nedostala od soupeřek šanci uniknout a proto v závěru začala propagovat ve prospěch Marianne Vos. Útoky nevyšly ani Polce Kasie Niewiadoma. Až třicet sekund získala Španělka Mavi García, přesto byla dostižena a v závěru se cyklistky soustředily na sprinterský dojezd.

Italky se seřadily na čele, hned za ně se schovala favoritka Marianne Vos. Elisa Longo Borghini musel použit všechny své zbylé síly, aby rozjela spurt Elise Balsamo, ale i tak mladá Italka zahájila spurt z nízké rychlosti. Marianne Vos zkusila bývalou juniorskou mistryni světa předjet, ale Balsamo jí to nedovolila a dojela si pro svůj první elitní titul. Marianne Vos pošesté v kariéře skončila druhá, třetí dojela Kasia Niewiadoma a čtvrtá talentovaná Maďarka Kata Blanka Vas a pátá Kubánka Arlenis Sierra.