Závod se jezdí od roku 1998, od roku 2010 je součástí kalendáře UCI. V roce 2020 si dal vynucenou pauzu.

Češi sem jezdí pravidelně, v roce 2010 etapák vyhrál Leopold König, o rok později Petr Benčík. V ročníku 2013 stanul na třetím stupínku Jakub Kratochvíla, totéž se podařilo před dvěma lety Michalu Schlegelovi.

Letos bude českou cyklistiku reprezentovat tým ATT Investments v sestavě Jakub Otruba, Daniel Turek, Matúš Štoček, Jiří Petruš, Mihkel Räim a Gert Kivistik, v dresu týmu Felbermayr Michael Kukrle. 

V obdobné sestavě jako na Tour of Hellas nastupuje ATT Investments i do Oberösterreich Rundfahrt, pouze Tomáše Jakoubka (druhý zprava) střídá Gert Kivistik.

Celkem se na startu objeví 24 týmů převážně z kontinentální úrovně: rakouské Hrinkow, Vorarlberg, Felbermayr, WSA a Tirol, německé Maloja, Benotti, Santic a Rad-Net, slovinské Adria, Ljubljana a Kranj, belgický Alpecin-Deceuninck DT, nizozemský Jumbo-Visma DT, italský Friuli, australský Bridglane a dánský ColoQuick. Doplní je 6 klubových celků z Rakouska, Belgie, Nizozemska a Slovinska.

Závodit se bude po čtyři dny. Oproti loňskému ročníku pořadatelé ještě víc přitlačili na výškové metry, v průběhu 485 km bych jich mělo být 8120!

Začíná se ve čtvrtek v podvečer prologem v Linzi. Měří 630 metrů a závodníci při něm nastoupají 32 metrů, z nichž většinu v posledních 200 metrech při stoupání k zámku Schlossberg.

Následující etapy co do profilové obtížnosti postupně gradují. 

První etapa z Eferdingu do Geinbergu měří 181 km a obsahuje 2109 výškových metrů.

Druhá etapa z Welsu do Bad Leonfeldenu na 156 km 2915 metrů.

Poslední etapa ze St.Florianu do Hinterstoderu, Hutte Hösse na 146 km 3050 výškových metrů.

Vloni prolog na stejné trati ovládli belgičtí cyklokrosaři Soete a Loockx. O celkovém pořadí ovšem rozhodla poslední etapa s totožným startem a cílem, ovšem letos do ní přibyla dvě další stoupání. Pořadí v cíli etapy určilo i pořadí konečné.

Etapu vyhrál Reiner Kepplinger z týmu Hrinkow, který po sezóně přestoupil do World týmu Bahrainu, druhý skončil Alexis Guerin z Vorarlbergu, jenž letos přestoupil do Pro týmu Bingoal, a třetí Johannes Staune-Mittet z Jumbo-Visma DT, který má od příští sezóny podepsáno na tři roky do prvního týmu.

Společně s Óscarem Cabedem (Vorarlberg), Jonasem Rappem (Hrinkow), Ricardo Zoidlem (Felbermayr), Davidem De Cassanem (Friuli) a dalšími dobrými vrchaři patří ke kandidátům umístění v minimálně top ten i Jakub Otruba.

Závod lze sledovat prostřednictvím livestreamu na www.ooe-classics.at/ooe-rundfahrt.