Osmadvacetiletý Jan Hirt a o dva roky mladší Josef Černý závodili za TJ Favorit Brno především v mládežnických kategoriích. Jan Hirt se ve Favoritu stal juniorským mistrem republiky a vyhrál také etapu významného závodu Tour du Pays de Vaud ve Švýcarsku a celkové pořadí GP General Patton v Lucembursku a byl považován za výjimečný vrchařský talent, což se v profesionální cyklistice potvrdilo.

Josef Černý ve fotogalerii

loading...

Josef Černý v barvách TJ Favorit Brno

Josef Černý také v letech 2010 a 2011 patřil k nejlepším českým juniorům a reprezentoval Českou republiku na mezinárodních akcích. Po přestupu do kategorie U23 se stěhoval do polské sestavy Wibatech.

Jan Hirt ve fotogalerii 

loading...

Jan Hirt v souboji s Petrem Saganem na MR v Jindřichově Hradci

Zatímco Jan Hirt jede svou už čtvrtou Grand Tour a třetí Giro v řadě za sebou, pro Josefa Černého je účast na 102. Giro d´Italia debutem na třítýdenních závodech. Český mistr republiky v silničním závodě s hromadným startem i v individuální časovce působí prvním rokem ve World Tour sestavě CCC. Pátou etapu dokázal dokončit na 12. místě a desátou etapu na 16. příčce, především se však chystá na dlouhé úniky v následujících náročných etapách v horách. 

Právě kvůli horám je na Giru Jan Hirt. Tým Astana musí v horách útočit, protože Miguel Angel Lopez, lídr kazašského celku, už ztrácí přes čtyři minuty na favorizovaného Primože Rogliče. Hirt je jedním ze členů týmu Astana, který bude připravovat útoky Miguela Agela Lopeze a Pella Bilbaa.


Daniel Turek

Kromě Jana Hirta a Josefa Černého pomohl Favorit Brno ke kariéře v profesionální cyklistice i Danielu Turkovi, závodníkovi celku Israel Cycling Academy. Daniel Turek se neprosadil do sestavy izraelského týmu na Giro d'Italia, ale nedávno byl vyhlášen nejlepším vrchařem etapového závodu Kolem Asturie a nyní se připravuje na start na Kolem Norska. 

loading...

Foto Josef Vaishar/cycling.photography