Primoz Roglič v Katalánsku v první etapě porazil ve spurtu do kopce jen těsně Remco Evenepoela, v druhé podlehl jen těsně Giulio Cicconemu a Evenepoela odsunul na třetí místo, ve včerejší etapě s Belgičanem tedy poprvé prohrál. Nejen s ohledem na jeho letošní výsledky, kdy na Tirrenu vyhrál tři etapy, celkové pořadí, bodovací i vrchařskou soutěž, ale hlavně na předcházejícího půl roku operací a rahabilitací, pro něj nemůže být včerejší prohra důvodem k frustraci. 

Remco byl super silný a já prostě neměl nohy. S druhým místem jsem nakonec velmi spokojený. Jsem spokojený s tím, kde teď jsem a jak se věci zatím vyvíjejí. Pořád se usmívám,"  řekl skutečně s úsměvem po etapě ProCyclingNet. 

Dnes byla na programu odpočinková etapa. Alespoň pro lídry. Jednak svým profilem nedávala příležitost k nějakým zásadním útokům a jednak zítra čekala etapa zakončena téměř 9km stoupáním s průměrným sklonem téměř 9 %. Takže dnes příležitost pro muže v úniku, kteří by nebyli nikomu nebezpeční, nebo pro těch pár rychlíků, kteří sem přijeli: Coquard (Cofidis), Groves (Alpecin), Hayter (Ineos), Strong (Israel), Menten (Lotto) nebo Aberasturi (Trek)?

O pobyt v úniku se dnes bojovalo dlouho. Jedním z důvodů byl zájem o body na první vrchařské prémii. Třetí místo stačilo Guillaumu Martinovi (Cofidis), aby se posunul do čela této soutěže. Teprve pak po zhruba 35 km se podařilo ojdet pětici Peters (AG2R), Juul-Jensen (Jayco), De La Cruz (Astana), Traeen (Uno-X) a Adriá (Kern Pharma). O tempo pelotonu se nestarali jezdci ani Jumbo-Visma, ani Soudal Quick-Step, ale Alpecinu, Cofidisu a Ineosu.

Snaha uprchlíků vzala za své 4 km před cílem. Bylo fajn, že v závěru nikdo nespadl. Zvítězil Kaden Groves v těsném sprintu proti Bryanu Coquardovi a Corbinu Strongovi. Bramboru bral Ide Schelling, který v závěru důrazně vybízel své kolegy, aby mu rozjeli spurt, místo aby se drželi za ním. Na celkové pořadí neměla etapa vliv.