Už v příštím týdnu se koná jedna z letošních nejvýznamnějších cyklistických událostí na našem území. Na silnicích v Brně a Zlíně se budou prohánět mladí reprezentanti v rámci Mistrovství Evropy v silniční cyklistice pro kategorie juniorů a U23.

Program evropského šampionátu bude zahájen ve čtvrtek, kdy jsou na programu časovky jednotlivců v Brně. Na start se ten den postaví juniorky a ženy do 23 let, v pátek je budou následovat junioři a muži U23. Celá událost se poté přesune do Zlína, kde se na velmi těžkém okruhu rozhodne o evropských šampionech v silničním závodě.

Za Českou republiku bylo do širší nominace nahlášeno celkem 41 závodníků, přičemž na start silničních závodů se postaví celkem 24 z nich, ve všech kategoriích tak bude startovat nejvyšší možný počet závodníků. Dva zástupce v každé kategorii pak budeme mít také v časovkách.

„Rozhodnutí o konečné nominaci napříč kategoriemi bylo náročné. V každé kategorii jsem měl o některých jménech jasno, bylo ale těžké rozhodnout, kdo je doplní. Závodníky sleduji skrze celou sezónu, kromě individuálních úspěchů je důležité, jak fungují v týmu a jestli se umí obětovat. Velkou roli sehrálo také mistrovství republiky, samozřejmě nelze rozhodnout na základě výsledku v jediném závodě, ukáže to ale, jak se závodníci umí na vrchol sezóny připravit,“ řekl ke svému rozhodnutí reprezentační trenér Tomáš Konečný.

 Na ME v Brně a Zlíně byli nominováni:

Juniorky

Časovka – Markéta Hájková, Veronika Jandová

Silniční závod – Petra Ševčíková, Markéta Hájková, Veronika Jandová, Tereza Sásková, Kamila Janů, Klára Pavelková

Junioři

Časovka – Petr Kelemen, Jan Kašpar

Silniční závod – Karel Vacek, Petr Kelemen, Jakub Bouček, Vladimír Mikšaník, Vojtěch Řepa, Jakub Ťoupalík

Ženy U23

Časovka – Nikola Nosková, Tereza Korvasová

Silniční závod – Nikola Nosková, Jana Czeczinkarová, Tereza Korvasová, Anna Bohatá, Nikola Bajgerová, Ema Cetkovská

Muži U23

Časovka – Jakub Otruba, Richard Holec

Silniční závod – Jakub Otruba, Jan Rajchart, Adam Ťoupalík, Tomáš Bárta, Roman Lehký, Richard Holec

 

Podrobnosti k ME: http://www.echroad2018.com