Jakub dosáhl vynikajícího výsledku, v časovce kategorie U23 skončil čtvrtý, pouze 1,3 sekundy za třetím Rakušanem Markusem Wildauerem.

Zvítězil Ital Edoardo Affini, druhý skončil Slovinec Izidor Penko. 


Trenér Konečný medaili Otrubovi nevyřval

Ani hlasité povzbuzování trenéra Tomáše Konečného, které se v závěrečném kilometru měnilo v řev, nepomohlo Jakubu Otrubovi k medaili v časovce na mistrovství Evropy jezdců do 23 let v Brně. Po 23 kilometrech se musel Otruba spokojit se čtvrtým místem, bronz získal Rakušan Markus Wildauer.

"Skoro nemohu mluvit. Ale věřil jsem, že ještě sekundu vyřvu. Věděl jsem, že na posledním mezičase  ještě Otruba ztrácel sedm sekund. Stáhli jsme to na šest. To jednu se mi už vyřvat nepodařilo. Ale i tak odvedl Otruba super výkon, který je příslibem na nedělní závod," řekl po závodě novinářům Konečný.

"Domluvili jsme se, že začne pozvolněji a bude postupně zrychlovat, na prvním mezičase byl až čtrnáctý. Postupně zrychloval," nastínil taktiku Konečný, který vzhlíží s nadějemi ke zlínské části.

"Naši jezdci jsou dobře připraveni a chtějí se před domácím publikem ukázat. Trať ve Zlíně je extrémně náročná.  Myslím si, že cíl neuvidí více než polovina závodníků. My se budeme snažit rvát o přední příčky," dodal trenér, který je s první polovinou šampionátu spokojen.

"Myslím si, že úspěch jsme si zasloužili. Medaile Noskové byla nad očekávání, věřil jsem, že se dostane do desítky. Má dobrou výkonnost. Ovšem její přípravu jsme směřovali k silničnímu závodu. Ale jak jsem říkal už na tiskovce, někomu den D sedne lépe. A  někomu tolik ne. Nikole to ve čtvrtek sedlo. Když vezmu, že měla na druhé místo ztrátu tři sekundy, tak je to super," tvrdí Konečný, který pochválil za perfektní výkony i další cyklistky.

"Ukázaly, že mají obrovskou sílu. Když se s nimi bude pracovat dále, tak je velká šance, aby následovaly Nikolu Noskovou," věří Konečný.