Už na 23. kilometru čekala horská prémie 1. kategorie. „Hned od startu se jel úplný doraz, takže úvodní stoupání bylo opravdu těžké. Udrželi jsme se v hlavní skupině a Matějovi Zahálkovi se v dalším kopci podařilo ujet se skupinou jezdců,“ řekl o první polovině etapy Jakub Otruba.

Z pelotonu postupně odpadali jezdci a po stém kilometru tvořilo hlavní pole jen 25 cyklistů. Mezi nimi byli i tři zástupci Elkovu Kasper. Vedle Otruby také Adam Ťoupalík a Michael Kukrle. „Pořád se nastupovalo a rozhodující bylo poslední stoupání. Přitom už v technickém sjezdu před ním se skupina nadělila a každý musel jet za své. Ten kopec byl opravdu těžký a únava už byla znát. S Adamem jsme se snažili dojet co nejblíže za vítězem, abychom v celkovém hodnocení udrželi místa v první desítce. Mně se to podařilo a jsem za to moc rád, protože oproti loňsku, kdy jsem dokončil třetí, byla celá tour výrazně těžší. Rozhodně to byla velmi kvalitní příprava do dalších závodů,“ hodnotil Alpes Isère Tour Jakub Otruba.

Jezdce Elkovu Kasper, kteří ve Francii vybojovali týmové 2. místo, v následujících týdnech čekají Tour of Malopolska, OBERÖSTERREICHRUNDFAHRT nebo jednorázovky GP Płock, GP Płońsk a Krakonošův cyklomaraton.