Předposlední část alpské tour připravila pro cyklisty na 171 kilometrech pět bodovaných vrchařských prémií. „Dnes to bylo hodně těžké nejen profilem, ale i kvůli počasí. Bylo hodně teplo a úvodních 50 kilometrů foukal velmi silný boční vítr. V nejdelším kopci se jelo rychlé tempo, které bohužel nevydržel Dominik Neuman a později odpadli i Matěj Zahálka a Michael Kukrle. V první skupině tak zůstali bratři Ťoupalíkové a Jakub Otruba. Neuman měl ve sjezdu pomalý defekt a pád, po kterém musel odstoupit,“ shrnul průběh etapy sportovní ředitel Elkovu Kasper Vladimír Vávra.

Adam Ťoupalík doplnil: „Zůstali jsme v kopci ve třech a snažili se jet tak, aby nám na posledních vrchařských prémiích neodjela skupina. Sprint byl hodně hektický a žádný s týmů se v něm pořádně nezformoval. Ani nám se nepodařilo probojovat dopředu, snažili jsme se hlavně nenabrat ztrátu v celkovém hodnocení. Zítřek definitivně rozhodne. Zatím to máme rozjeté dobře a myslím, že na tom nejsme vůbec špatně.

Na 133 kilometrech páté etapy Alpes Isère Tour je plánováno hned osm vrchařských prémií, tři z nich v první kategorii. Jakub Otruba se bude snažit udržet pódiové umístění, Adam Ťoupalík se po 4. částech posunul na průběžné 8. místo.