V rámci galavečera vlámské cyklistiky oznámil Patrick Lefevere, že podepsal dvacátého sedmého jezdce pro sezónu 2024, čímž splnil limit minimálního počtu jezdců pro UCI WorldTeams, a tím také soupisku uzavřel.

I kvůli fámám o fúzi s Jumbo-Visma došlo k exodu velkého počtu zkušených cyklistů. Celkem v týmu končí třináct závodníků, z nichž naprostá většina našla uplatnění v jiných World, případně Pro týmech.

Bagioli a Declercq jdou do Lidl-Trek, Morkov a Ballerini do Astany, Cavagna do Movistaru, Jakobsen do dsm-firmenich, Sénéchal do Arkéa-B&B Hotels, Schmid do Jayco-AlUla, Van Tricht do Alpecin-Deceuninck, Steimle do Q36.5 Pro Cycling Team a Vernon do Israel-Premier Tech. Devenyns skončil a jak to bude s Knoxem, není momentálně jasné.

Aktuálně je známo osm nových jmen, přičemž šest se rekrutuje z development týmů Soudal-Quick Step, případně Alpecin-Deceuninck a TotalEnergies. Jediným opravdu známým jménem je Mikel Landa, přicházející z týmu Bahrainu, a za naději do spurtů a rovinových klasik je považován Luke Lamperti z britského Trinity, který letos vyhrál devět závodů vesměs nižších kategorií.

Do nedávna měl Soudal Quick-Step smlouvu pouze s 26 jezdci, takže manažeři jezdců klepali ve velkém počtu na dveře. Nyní tedy Lefevere sdělil, že podepsal posledního, a tím to pro letošek končí: "Jméno toho jezdce si nechám chvíli pro sebe. Protože nevím, jestli to ten kluk už letos sdělil svému týmu. V každém případě mu s ním končila smlouva."

Tým se bude i nadále opírat o Remco Evenepoela, jehož by měl v náročných kopcovitých etapových závodech podporovat právě Mikel Landa. V týmu zůstávají i další špičkoví cyklisté jako jsou mj. Julian Alaphilippe, Ilan Van Wilder, Tim Merlier, Yves Lampaert či Kasper Asgreen. Pokračují i oba čeští cyklisté Josef Černý a Jan Hirt.

Mimochodem na Flandrien Gala se udělovaly ceny pro nejlepší vlámské cyklisty a v nejprestižnější kategorii došlo k překvapení, když na základě hlasování dostal přednost před Remco Evenepoelem jezdec s největším počtem sezónních vítězství Jasper Philipsen.