Odchovanec olomouckého týmu Mapei Cyklo Kaňkovský patřil ke špičkovým závodníkům už v mládežnických kategoriích. V roce 2020 byl druhý na evropském šampionátu mezi juniory a také získal dva české juniorské tituly a smlouvu v kontinentální farmě týmu DSM. Po roce a půl v Development Team DSM a několika úspěšných závodech v kategorii U23 a také mezi profesionály, získal důvěru vedení a profesionální smlouvu na sezóny 2023 a 2024. 

Vedení DSM zaujal svými výsledky v národní týmu i v dresu nizozemského celku, jak se píše v tiskové zprávě týmu: V kategorii U23 se rychle zorientoval a připsal si emotivní vítězství na domácí půdě na Závodě míru, na které navázal několika dobrými výsledky na Course Cycliste de Solidarnosc, kde byl sprinterem týmu a měl podíl na dvou vítězstvích Caspera van Udena. Letos pokračoval ve svém rozvoji a dále ukázal svou všestrannost, pomohl kontinentálnímu týmu k vítězství na Tour de Normandie a zároveň zaujal na akcích prvního týmu v těžkých a členitých terénech, například devátým místem v náročném kopcovitém závodě Rund um Köln.

"Od začátku jsem byl velmi spokojený s tím, jak jako tým spolupracujeme," říká sám Bittner. "Myslím, že v tuto chvíli mezi námi panuje velká důvěra. Je to ideální prostředí pro můj cyklistický i lidský růst. Byl to velký skok z juniorů do U23, ale díky opravdu dobrým tréninkovým plánům jsem se hodně zlepšil a mám pocit, že se zlepšil i způsob, jakým vidím a čtu závody. Hodně jsem se naučil od zkušenějších kluků v rozvojovém programu, ale také v mužském programu, když jsme jezdili se smíšenými družstvy, což bylo skvělé. Díky klukům a týmu jsem se cítil, že do něj patřím. Chci se naučit co nejvíc, chci získat co nejvíc zkušeností a co nejrychleji se zlepšovat."

"Pavel je chytrý a výřečný člověk, který nám svou prací a myšlením přináší mnoho nového," dodává Rudi Kemna, trenér týmu DSM. "Má klidnou a tichou povahu, ale když s něčím přijde, je to vždy dobře promyšlené a hodnotné. Je týmovým hráčem a je vždy ochotný sáhnout si až na dno, když pomáhá, ale je to také velmi talentovaný jezdec, který je schopen dosáhnout vlastních výsledků. Viděli jsme to při jeho několika umístěních v první pětce a na stupních vítězů, ale také na závodech s prvním týmem, kde předváděl dobré výkony při rozjíždění spurtů a sám dokázal dojet devátý na Rund um Köln, což byl vynikající výkon." 

Kromě Bittnera se do prvního týmu přesune také nizozemský sprinter Casper van Uden.