Tým juniorů TUFO PARDUS Prostějov vyrazil do závodu pod vedením trenérů Pavla Vršeckého a Michala Clementise v počtu sedmi závodníků, když jasným lídrem byl Pavel Novák. 

Závod byl rozložen do čtyř náročných etap včetně časovky, která má na výsledek zásadní vliv. A právě jízda proti chronometru je velmi silnou disciplínou Pavla Nováka, což potvrdil i na Orlicku, když právě v časovce nenašel přemožitele. Vítězství v časovce, která byla zařazena jako druhá etapa mu vyneslo vedení v celkové klasifikaci a žlutý dres lídra závodu. Jeho pronásledovatelé však měli jen malé, vteřinové odstupy a tak bylo jisté, že uhájit vedení až cíle bude velmi náročné. Pavlovi se však dařilo ve třetí etapě vedení uhájit a tak i do poslední etapy nastupoval ve žlutém dresu lídra. O vteřiny se však v etapových závodech bojuje i na rychlostních prémiích a další bonifikační sekundy si připíšou i první tři závodníci v cíli každé z etap. A právě bonifikace z rychlostních prémií nakonec rozhodli o celkovém vítězi závodu. Na trati poslední etapy byly vypsány tři rychlostní prémie a zde si velmi dobře počínal další Čech ve službách belgického týmu Acrog-Tormans BC Matyas Kopecky. Ten na rychlostních prémiích nasbíral celkem 4 bonifikační sekundy a vzhledem k tomu, že se již v předchozí etapě díky šestisekundové bonifikaci za druhé místo dotáhl časově na Pavla Nováka, další 4 sekundy mu zajistily celkové vítězství v závodě. 

Pro Pavla Nováka je druhé místo skvělým výsledkem a velkým příslibem do budoucnosti. Navíc jako nejlepší ze závodníků kteří v juniorské kategorii závodí prvním rokem, uhájil bílý dres pro mladého jezdce a v příštím roce bude mít možnost svůj boj o vítězství v tomto závodě opakovat.

S výsledkem jsem velmi spokojený, zejména potom když budu mít příští rok znova možnost o vítězství v tomto závodě bojovat. Matyas Kopecky je přeci jen rychlostně lépe vybaven a navíc měl skvělou podporu svého belgického týmu. Nyní už se soustředím na další významné akce, které mě čekají. Je to zejména mistrovství Evropy na dráze, taky doufám v pozvánku do reprezentace pro juniorský Závod míru a v září potom mistrovství Evropy a světa na silnici. Bude to náročné, ale chtěl bych to všechno skloubit a vždy se porvat o co nejlepší výsledek.“ Shrnuje jak závod Regionem Orlicka, tak plány pro následující měsíce Pavel Novák.