Pedersen (Trek - Segafredo) jel ve spurtu najisto. Neměl příliš velkou konkurenci, ryzích sprinterů na Vueltě už moc nezbylo, a pokud ano, jsou zranění (Groves), nebo jednoduše nestačili ve dvou dlouhých stoupáních (Merlier). Trek - Segafredo pracoval na čele pelotonu na tom, aby stáhl trojici uprchlíků ve složení Jonathan Caicedo (EF Education - EasyPost), Ander Okamika (Burgos - BH) a Brandon McNulty (UAE Emirates) a také se zbavil sprinterů. To vše se podařilo. 

Pedersen proto začal spurtovat brzo, ale nikdo ze soupeřů ho neohrozil, druhý skončil Fred Wright (Bahrain Victorious) a třetí Gianni Vermeersch (Alpecin - Deceuninck). "Dnes bylo velmi těžké kontrolovat skupinu v úniku, ale tým byl skvělý. Všichni byli tak odhodlaní a pracovali opravdu tvrdě," řekl Pedersen po dojezdu. "Když ujeli tři kluci s McNultym, nebyl to snadný únik. Pracovali jsme opravdu tvrdě, abychom je co nejrychleji dojeli. Jsem za kluky dnes opravdu vděčný. Je to jejich vítězství. Bez nich bych neměl šanci sprintovat."

Zabránit hromadnému spurtu se v dojezdu pokusil Australan Miles Scotson (Groupama - FDJ). "Když Miles Scotson zaútočil, měl jsem před sebou ještě Antonia Tiberiho. Vypadá hubeně, ale je to silný malý kluk. Byl jsem si docela jistý, že Milese udrží v takové vzdálenosti, abych ho ve sprintu ještě předjel. V takovém dojezdu to nikdy není snadné. Tři vítězství jsou mnohem víc, než pro co jsme si sem přijeli. To je samozřejmě skvělé. Zítra už jen musíme objet etapu a pak uvidíme, jak to dopadne v Madridu. Ale ať se stane cokoli, myslím, že můžeme být s těmito třemi týdny ve Španělsku spokojeni."