Pidcock vynechal světový šampionát už v letošním roce a stále se tedy neodhodlal k obhajobě titulu z roku 2022. Čtyřiadvacetiletý Angličan však v té minul sezóně objel celkem čtrnáct krosů, letos to bude méně, pouze deset. Začne 16. prosince v Herentalsu a cyklokrosovou sezónu zakončí 21. ledna v Benidormu.

Cyklokrosový kalendář Tomu Pidcocka: 

16. 12. X²O Badkamers Trofee Herentals Cross
 
17. 12. Světový pohár  v Namenu
 
23. 12. Světový pohár v Antverpách
 
26. 12. Světový pohár v Gavere
 
28. 12. Telenet Superprestige Diegem
 
30. 12. Světový pohár v Hulstu
 
4. 1. X²O Badkamers Trofee Vlaamse Duinencross Koksijde
 
6. 1. Hexia Cyclocross Gullegem
 
7. 1. Světový pohár v Zonhovenu
 
21. 1. Světový pohár v Benidormu 

SI202212110238_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

S Mathieum van der Poelem a Woutem van Aertem se potká maximálně šestkrát. Všichni tři pojedou 23. prosince v Antverpách, 26. prosince v Gavere, 30. prosince v Hulstu a 4. ledna v písečných dunách Koksijde. Start v Zonhovenu (7. ledna) a ve španělském Benidormu (21. ledna) potvrdili zatím jen Van der Poel a Pidcock, Van Aert ještě s definitivním potvrzením vyčkává a rozhodne se podle toho, jak se bude v lednu cítit a jak bude probíhat jeho příprava na silniční sezónu. 

Jako první cyklokrosovou sezónu zahájí Van Aert, a to 9. prosince v Essenu. 16. prosince se přidá Pidcock a jako poslední začne závodit Van der Poel, ale stihne nejvíc startů, celkem třináct, včetně světového šampionátu v Česku. 

SIlniční sezóna je pro všechny tři světové šampiony v cyklokrosu důležitější, Pidcock však tyto dvě disciplíny kombinuje ještě s třetí. Na horských kolech chce obhájit olympijské zlato, to je pro něj vrchol Baskové sezóny, ale v nejlepší formě musí být už na Tour de France, kde ho chce vidět jeho tým Ineos Grenadiers.