Pidcock patří k největším favoritům monumentu Kolem Flander a jeho šance na vítězství se díky nemoci Wouta van Aerta výrazně zvýšily. Kvůli vlastní nemoci neuspěl na Milán - Sanremo a Gent - Wevelgem, ale už na středečním Dwars door Vlaanderen opět patřil k nejlepším. Možná mu pomohla i nová smlouva, díky které má klid na dalších pět let.

"INEOS Grenadiers je pro mě ten správný tým. Za poslední rok se stal mým domovem a je neuvěřitelné, že je to tým, o kterém jsem snil, když jsem vyrůstal. Díky kvalitě zaměstnanců a jezdců, které jsem potkal a po jejichž boku jsem závodil, bylo od prvního dne jasné, že neexistuje lepší tým, ve kterém bych mohl strávit dalších pět let své kariéry."



"INEOS mě podporoval po celou dobu, ve všech disciplínách, ve kterých jsem závodil. Nemohl jsem si přát lepší podporu. Vedla k olympijskému zlatu na horských kolech a titulu mistra světa v cyklokrosu. Pro mé budoucí cíle, v honbě za monumenty, světovými tituly a jednou i Grand Tours, je to rozhodně ten nejlepší tým," říká Pidcock. 

Dlouhodobé kontrakty nebyly v cyklistice příliš běžné, i největší hvězdy podepisovaly většinou na dva roky, ale to už nějakou dobu neplatí. Tadej Pogačar, Egan Bernal, Remco Evenepoel a další nadějní cyklisté mají mnohem delší smlouvy. Proto pětiletý kontrakt pro Pidcocka už nijak nepřekvapuje. Brit by měl být novou největší hvězdou jednorázových závodů.  

"Tom je neuvěřitelně talentovaný cyklista, ale odlišuje ho především jeho všestrannost. Je olympijským vítězem, mistrem světa v cyklokrosu a častým vítězem na silnici a je součástí nové generace mladých jezdců, kteří vyrostli na více disciplínách a milují plnohodnotné závodění. Vzhledem k tomu, že je tak mladý, bezstarostný a zábavný, je odhodlání, se kterým závodí a trénuje, pozoruhodná. Na kole do toho dává vždy všechno," přidává svůj pohled ředitel týmu Dave Brailsford. 

Díky délce naší spolupráce mu budeme schopní pomoci dosáhnout jeho velmi ambiciózních cílů v různých disciplínách. A taky se bude moci učit od týmových kolegů, kteří už jsou šampiony," dodává Brailsford.