„Nemáme přesně stanovený definitivní plán, Ale začneme v polovině prosince a skončíme brzy v lednu, aby se mohl soustředit a jaro na silnici,“ uvedl Bogaerts v rozhovoru pro belgický list Het Laatste Niews. „Bude to podobné jako v loňské sezoně, takže si nemyslím, že pojede mistrovství světa.“ Tedy podobně jako Wout van Aert, který plánuje deset cyklokrosů. Do Tábora tedy pojede pouze Mathieu van der Poel za obhajobou.

Pidcock až 15. prosince končí silniční soustředění s týmem Ineos/Grenadiers na Mallorce. Pak tedy cyklokros, ale jako hlavní cíl pro rok 2024 má Tour de France (končí 21. 7.) a olympiádu, kde chce jet horská kola (29. 7.) i silnici (3. 8.). „Na cyklokros se velmi těší, ale je to něco navíc. I když s velkou přidanou hodnotou, jak se ukázalo letos na vítězstvích v královské etapě Tour de Algarve a Strade Bianche. Taky mu nechceme skládat každý rok stejný program,“ vysvětlil Bogaerts. 

SI202301230597_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

„Díky horským kolům za mořem měl letos prodlouženou sezonu až do 9. října, naplno trénuje od 2. listopadu. V Zolderu testoval časovkářský speciál, to je vážný bod naší práce. Je důležité správně vyhodnotit jeho stav a zajistit, aby se během sezony nezhroutil. To funguje, protože zatím nikdy nedošlo k výrazným poklesům formy,“dodal.

Zato bývalý slavný klasikář Roger de Vlaeminck jen vrtí hlavou. „Z mistrovství světa v cyklokrosu zbyde jen druhořadá soutěž, protože vítěz (van der Poel) je téměř jistý. O druhé místo pak pojedou Nys, Iserbyt a Vanthourenhout. Má ještě cenu sedět u televize? Já budu, protože mám Van der Poela rád, ale přitáhne to i další fanoušky? Vždyť Tábor není někde v Americe, je blízko, měli by tam být. Pidcock přece stejně potká Van der Poela na obou závodech i na olympiádě. A ještě víc to nechápu u Van Aerta, vždyť by měl větší šanci vyhrát. Je to asi víc v hlavě. Měl by udělat víc pro dosažení svých velkých cílů. Van der Poel to loni taky dokázal,“ vykládal.