Pidcock měl horší start, Gaze dojel až v posledním kole. Do cíle se přiřítil sám se slušným náskokem, Gaze v posledním stoupání nešťastně vykopl pedál. Ondřej Cink, který se v počátku držel s nimi vepředu, dojel v provincii Alicante až 28. (-5:49). „Padla na mě nějaká viróza a zvažoval jsem, jestli má vůbec jet. První dvě kola se mi jelo dobře, šlo to, ale pak mě to úplně sundalo a byl jsem rád, že jsem vůbec dojel,“ vzkázal. Ve Španělsku zůstává a chystá se do Chelvy a Banyoles na HC závody.

Mezi ženami vyhrála též velice všestranná cyklistka Pauline Ferrand-Prévot ze stejného týmu Ineos Grenadiers jako Pidcock, ta letos po podzimním covidu cyklokrosovou sezonu vynechala komplet. Teď si dala dárek ke svým 32. narozeninám.

SI202309100499.jpg

Pidcock loni stihnul na MTB 14 závodů, vyhrál cross-country i short track a světovém poháru v květnu Novém Městě, pak v srpnu získal duhový trikot v Glasgowě a kraloval i poslednímu světovému poháru v říjnu v Kanadě. Předolympijský test v Paříži odjel tréninkově na 36. pozici. Cyklokrosovou zimu pojal přípravně, odjel 8 závodů, vyhrál jen jeden světový pohár v Namuru (17. 12.) a už chyběl i na mistrovství světa v Táboře.

Letos má velkolepé plány, chce stihnout Tour de France a osm dní po jejím cíli olympijský závod na horských kolech, kde obhajuje zlato, dále i olympijský souboj na silnici. Už příští středu se vrací na silnici, pojede Volta ao Algarve i proti Evenepoelovi a Van Aertovi. Na horská kola by se měl vrátit v květnu opět v Novém Městě, poprvé v téměř miliardovém betonovém biatlonovém amfiteátru v lese.