Nedlouho po startu odjeli tři lidi z týmů EF Education-NIPPO DT (Pritzen), Dukla Bánská Bystrica (Hoza) a XSpeed (Killy). Dva z nich měli ztrátu na vedoucího muže přes 6 minut. Další dvě hodiny téměř neslezl z čela hlavní skupiny Jiří Petruš. Když se náskok uprchlíků přiblížil 6 minutám, poslali na čelo své muže polský Voster, německá Maloja a maďarský Epronex. To proto, že si věřili se svými lidmi do spurtu.

Když do cíle zbývalo kolem 10 km, poslední dva z úniku byli pohlceni početným pelotonem. Pak se rozhořel boj o pozice do spurtu. V něm si zpočátku velmi aktivně počínali cyklisté ATT Investments. V technickém závěru v ulicích Burgasu se ale nejlépe zorientovali jezdci polského Vosteru a odměnou jim bylo prvenství na pásce pro Patryka Stosze.

Čas vítěze získalo 95 závodníků a mezi nimi všichni z ATT Investments.

V průběžném pořadí celkové klasifikace se změnilo jen to, že se díky bonifikačním sekundám za 3. místo v etapě posunul na průběžné 3. místo Félix Stehli z EF Education-NIPPO DT. 

Michal Schuran vede i nadále pořadí jednotlivců o 33 sekund před Tomášem Jakoubkem a 35 sekund před Stehlim.

Michal má také stále v držení vrchařský dres a ATT zaostává v týmové soutěži o 7 sekund za vedoucím Voster ATS.

Nejvíc bodů na rychlostních prémiích v dosavadním průběhu získal a zelený dres vlastní Zsolt Istlstekker z Epronexu, bílý dres pro nejlepšího mladíka má zatím v držení Luca Jenni z EF Education-NIPPO DT.

I předposlední etapa není profilově příliš náročná: na 114 km 723 výškových metrů.