Pogačar musel čelit ostrým útokům Adama Yatese (INEOS Grenadiers), který byl nakonec jediným vážným soupeřem lídra stáje UAE Emirates. Rovinatá etapa vyvrcholila ve stoupání Jebel Hefeet, 11 kilometrů dlouhém kopci s průměrem 6,7 %. Peloton se zde pomalu zmenšoval. Filippo Ganna (INEOS Grenadiers), druhý muž celkového pořadí, odpadl 9 kilometrů před cílem. 7 kilometrů před cílem odpadl také Tom Dumoulin (Jumbo - Visma).

Ještě 6 kilometrů před cílem byla na čele početná skupina, ve které nechyběl ani Jan Hirt (Intermarché - Wanty Gobert), ale už cítil první problémy po útoku Rafala Majky (UAE Emirates). 4 kilometry před páskou poprvé zaútočil Pogačar a okamžitě zmenšil skupinu jen na několik členů. Pro Yatese to však nebyl problém a sám dokonce 3,2 kilometru před cílem zaútočil. A pro Pogačara nebylo vůbec snadné se Angličana udržet.

K Yatesovi a Pogačarovi se dokázali vrátit Pello Bilbao (Bahrain Victorious) a Joao Almeida (UAE Emirates). Ale nikdo nedokázal čelit Pogačarově výbušnosti v posledních stokách metrů. Lídr závodu si dojel pro etapové vítězství a také pro celkového vítězství. Druhý dojel Yates, třetí Bilbao ztratil 5 sekund a Almeida 15 sekund. Bilbao se díky tomu dostal až na konečné pódium. Pogačar vyhrál s náskokem 22 sekund před Yatesem a 48 sekund před Bilbaem. 

Aleksandr Vlasov (BORA - hansgrohe) překvapivě ztratil 30 sekund a spadl pod konečné pódium s odstupem 54 sekund. Almeida na páté příčce zaostal o 55 sekund. Jan Hirt se do cíle etapy dostal na 29. místě se ztrátou 2:55 a celkově skončil 24. 

Jasper Philipsen (Alpecin - Fenix) vyhrál bodovací soutěž, nejlepším mladým jezdcem je samozřejmě Pogačar.