Pogačar je nepochybně nejlepším cyklistou světa, vlastně je nejlepším závodníkem posledních minimálně čtyřiceti let, takže v UAE Emirates se musí hodně snažit, aby si ho v kádru udrželi. Slovinec je druhým cyklistou UAE Emirates, který má smlouvu až do roku 2030, tím prvním byl Pablo Torres, který bude ve WorldTour příští rok debutovat. 

„Jsem nesmírně hrdý na to, že jsem si prodloužil své působení v týmu UAE Emirates. Tento tým je mým domovem už pět let a opravdu si nedokážu představit, že bych byl někde jinde. Nejlepší okamžiky mé kariéry přišly v tomto týmu, což je důkazem práce všech zaměstnanců, vedení, spolujezdců a partnerů, kteří mi umožňují podávat výkony na nejvyšší úrovni. Jsem opravdu nadšený do budoucna. Tento tým mi dává nejlepší šanci bojovat o vítězství a přesně o to mi jde,“ říká Pogačar o novém kontraktu, jehož výše není známá, ale předpokládá se další navýšení. 

Pogi_ms.jpg

Pogačar pozvedl UAE Emirates na pozici nejúspěšnějšího týmu světa, není proto divu, že Mauro Gianetti, ředitel UAE Emirates, má z prodloužení smlouvy také radost: „Tadej přišel do týmu jako dvacetiletý ambiciózní mladík a my jsme sledovali, jak v letošní sezoně rozkvetl a stal se vítězem Giro d'Italia, Tour de France i mistrovství světa. Jeho talent je všem zřejmý, ale je také jedním z nejpracovitějších a nejoddanějších cyklistů v pelotonu. Tadej si všechny své úspěchy zaslouží a já jsem rád, že u nás zůstane ještě mnoho let.“

Pogačar v rozhovoru se slovinskými novináři naznačil, jaký ho v příštím roce čeká program. Chce se vrátit ke dlážděným klasikám a rozhodně ho nemine Tour de France. „Nejspíš budu muset zase na Tour a na začátku sezóny také na UAE Tour, které jsem v posledních dvou letech vynechal. Nejspíš pojede také Flandry a myslím i na účast na Vueltě.“

Fanoušci by ho určitě rádi viděli i na Paříž-Roubaix, ale příští rok to ještě nebude. „Ale dostává se do mého podvědomí,“ dodal Pogačar a naznačil tak, že se v budoucnu na Roubaix vydá.