Podle španělského webu ciclo21.com se policisté vydali do domu manažera týmu, Slovince Milan Erzena, který je spojová s dopingovým skandálem operace Aderlass a také prohledali dům polského lékaře Piotra Kosielského a francouzského fyzioterapeuta Barnabého Moulina, který žije ve španělském Alicante. Vyšetřovatelé navštívili také několik jezdců, jak přiznal tým Bahrain Victorious v tiskové zprávě. Zatím není jasné, co bylo zabaveno, a zda jsou proti někomu vznesena obvinění. 

Podezřelé načasování vyšetřování se vůbec nelíbí vedení Bahrain Victorious a dost jasně to tým dal najevo v tiskové zprávě:

Tým Bahrain Victorious vždy pracuje na základě nejvyšších standardů profesionality, včetně integrity všech profesionálních členů a závodníků. Tým konstruktivně spolupracuje se všemi kompetentními institucemi. Vyšetřování členů týmu, které začalo téměř před rokem a nepřineslo žádné výsledky, pokračuje těsně před startem nejvýznamnějšího cyklistického závodu Tour de France a poškozuje pověst jednotlivců i týmu Bahrain Victorious. Vzhledem k nedávným vyšetřováním se tým domnívá, že načasování tohoto vyšetřování má za cíl záměrně poškodit pověst týmu.

Domovní prohlídky, které dnes zažili členové týmu Bahrain Victorious, představují pokračování vyšetřovacího procesu, který začal během úspěšného vystoupení týmu na loňské Tour de France. Bahrain Victorious byl jediným týmem na Tour de France, který byl vyšetřován. Tým doposud nebyl informován o průběhu, výsledcích ani neobdržel žádnou zpětnou vazbu k vyšetřování od marseillské prokuratury. Bahrain Victorious opakovaně žádal o nahlédnutí do spisu nebo seznámení se stavem vyšetřování, ale bez úspěchu.

Navíc krátce po skončení šetření vyšetřovatelé nezákonně poskytli informace týkající se zabavených předmětů, na jejichž základě byl v odborném lékařském časopise zveřejněn článek. V časopise bylo uvedeno, že tým nedovolené látky nedržel. Přesto toto chování vyšetřovatelů zpochybňuje jejich důvěryhodnost vzhledem k tomu, že informace o vyšetřování francouzských orgánů se dostávají do médií. Naproti tomu tým nedostává žádnou zpětnou vazbu.

Po téměř roční neúspěšné snaze týmu získat další informace se vyšetřovatelé rozhodli pro nové kroky jen několik dní před startem nejvýznamnějšího cyklistického závodu, což nepochybně vrhá stín pochybností na účel vyšetřování.

Tým vždy naprosto transparentně spolupracoval se všemi kompetentními institucemi a bude v tom pokračovat i v budoucnu s nadějí na větší transparentnost a pocit nezávislosti vyšetřovatelů, stejně jako na rovné zacházení se všemi týmy.

Na loňské bezvýsledné vyšetřování zareagoval Matej Mohorič druhým vítězstvím v 19. etapě Tour de France a poněkud nešťastným gestem v cíli. Na fotografii výše. Podle Daniela Bensona, šéfredaktora VeloNews.com, nebyl Mohorič, ani jeho týmový kolega a krajan Jan Tratnik mezi prohledávanými. Tvrdí sami Slovinci.