Elkov Author se přesunul po sobotním závodě na Slovensku do Slovinska, kde se postavil na start Grand Prix Adria Mobil UCI 1.2. Tam byla tradičně velmi dobře obsazená a její charakter byl spíše kopcovitý. Tým tak po sobotním závodě opustili spurteři a připojili se závodníci s ambicemi v kopcích. 

Závod, který se jen na 184 km provázelo velké množství nástupů, které po většinou nechávaly peloton chladným. Ten si odjeté závodníky stále kontroloval a neriskoval možnost rozhodnutí závodu v únik. V něm se i 55 km ocitl osamocený Michael Kukrle, který si vybudoval až tří minutový náskok, ale bohuže ani ten nebyl úspěšný. 

V závěrečném stoupání, po kterém následovaly už jen dva rovinaté okruhy městem, se startovní pole nadělilo a na čele zůstalo 35 závodníků včetně Jiřího Polnického a Josefa Černého. Ten také v úplném závěru vytvořil velmi dobrou pozici pro Jiřího Polnického, který mohl spurtovat o celkové vítězství. Na to bohužel nedosáhl, ale i tak získal 3. místo a 25 UCI bodů. Závod vyhrál Ital Matteo Fortin z Felbermayr Simplon - Wels, který zde slavil vítězství už v roce 2016. Josef Černý dokončil na 26. místě. 

“Jsem rád, že jsem se konečně vrátili na pódium, které dnes patří celému týmu a zejména Pepovi Černému za jeho práci v závěru závodu. Radost je navíc větší o konkurenci, která dnes stála na startu,” shrnul své pocity po závodě Jiří Polnický.