Polská V4 se jela na 142 km z Olesnice do Dlugoleki po rovinaté trase. Češi byli po domácích Polácích druhou nejpočetnější národnostní skupinou. 

Po 7 km závodníci najeli na okruh přesahující o něco málo 13 km, který si dali 9x. Odtud jim pak zbývalo do cíle ještě 17 km. 

Závod se jevil nejpříhodnější pro sprintery, změnit na tom něco mohl především vítr. A to se přesně stalo. 

Matěj Zahálka a Michael Boroš

Po startu následovalo několik pokusů o únik, nejúspěšnější byla dvojice Ritzinger (Felbermayr) - Kaczmarek (Mazowsze). Jenže po 60 km se na bočním větru oddělila z pelotonu necelá patnáctka závodníků, rychle dojela dvojici v úniku a začala se vzdalovat pelotonu.

Hlavním důvodem byla skutečnost, že ve skupině měly početné zastoupení všechny nejsilnější týmy a i samotná skupina byla velmi silná. Až pět lidí tu mělo Mazowsze, po třech Voster a ATT Investments (Otruba, Dina, Turek), dva závodníky tu měl Elkov Kasper (Zahálka, Boroš) a israelský nároďák. Zbylých pár týmů už jen paběrkovalo.

Peloton se chvíli snažil, ale odstup narůstal. I proto se za vedoucí skupinou vydala přibližně desítka závodníků, v níž byl z českých cyklistů Tomáš Kalojíros (RRK Group), ale i ta byla bez šance. Vpředu se vzorně spolupracovalo.

Až do mety 10 km před cílem, kdy se začalo nastupovat. Aktivní byli pochopitelně hlavně jezdci Mazowsze, nadějně vypadal pokus Filipa Maciejuka z Bahrain-Victorious, který tady startoval v týmu polské repezentace, v jednom krátkém pokusu se ocitl i Michael Boroš. Ale úspěšný nebyl nikdo, na čemž měli podstatnou zásluhu jezdci ATT Investments.

Márton Dina s masérem Stanislavem Bérešem

Došlo tedy na spurt a v něm se prosadili ti, kteří disponují také největším závěrečným zrychlením. Vyhrál Itamar Einhorn před zkušeným Eduardem Grosu (Mazowsze) a neméně zkušeným Maciejem Paterskim (Voster).

Z českých cyklistů dopadl nejlépe Matěj Zahálka (Elkov Kasper) na pátém místě, hned za ním dokončil Márton Dina (ATT Investments).

Einhorn letos obhájil mistrovský israelský titul a v Polsku zopakoval vítězství z před dvěma lety.