Společnost Polti, lídr v oblasti parních aplikací pro žehlení a čištění v domácnosti i v profesionálním prostředí, se vrací do cyklistiky a sponzoruje Ivana Bassa a Alberta Contadora, jejich profesionální cyklistický tým, tým do 23 let a juniorské týmy na další tři sezóny (do roku 2026). Tato podpora upevňuje a dává kontinuitu jejich cyklistickému projektu a představuje návrat zavedené společnosti, jako je Polti, do sportu a umožňuje Albertu Contadorovi navázat na projekty spojené s "Fundación Contador".

Ivan Basso a Alberto Contador s hrdostí vítají příchod nového sponzora od roku 2024. Polti se tak vrací do světa mezinárodní cyklistiky, sportu, v němž byla 17 let (od roku 1983 do roku 2000) a dala jméno italskému týmu Polti, který se účastnil Giro d'Italia a získal celkovou klasifikaci a 12 etapových vítězství. Tým Polti se také sedmkrát zúčastnil Tour de France s pěti etapovými vítězstvími a získal puntíkovaný dres. Na Vuelta a España se tým Polti přiblížil stupňům vítězů a vyhrál také mistrovství světa na dráze a několik klasických závodů, například Okolo Flander, Lutych-Bastogne-Lutych a Kolem Lombardie.

Skupina Polti je zapojena do mezinárodní expanze a je lídrem na evropských trzích, jako je Itálie, Španělsko a Francie, a má ambiciózní cíle růstu v zemích Beneluxu, Německu, Velké Británii a severní Evropě, tedy v zemích, kde se konají nejdůležitější závody a kde soutěží týmy obou šampionů.

Návrat historického jména, obohacený o obnovenou firemní vizi, představuje projekt, který bude propagován prostřednictvím týmů. Cílem je vytvořit pocit hrdosti, součinnosti a účasti všech zúčastněných stran: Polti, která zvýší svou viditelnost prostřednictvím zapojení svých spotřebitelů na mezinárodní úrovni, a cyklistickými týmy, které budou prostřednictvím svých výkonů nositeli společných hodnot.

Ivan Basso: "Ne všichni sponzoři jsou stejní. Jsou sponzoři, kteří přicházejí psát nové příběhy, a sponzoři, kteří přicházejí oživit nové vzrušující kapitoly. Jsem hrdý na to, že nám rodina Polti svěřila odpovědnost a čest navázat na nezapomenutelné stránky cyklistické historie, na kterých se v minulých letech objevilo jejich jméno."

Alberto Contador: "Je to skvělá zpráva, že se společnost s takovou tradicí vrací k cyklistice a věří našemu projektu. Je příjemné vidět, že sponzor s tak velkým dědictvím v profesionální cyklistice, který si vedl tak dobře, bude na dresu našeho týmu. Je to skvělá motivace a umožňuje nám dlouhodobě pokračovat v růstu díky tříleté smlouvě a již nyní formovat skvělý tým pro rok 2024. Můžeme pracovat podle naší filozofie, krok za krokem, uplatňovat naše zkušenosti a hodnoty. Jsme přesvědčeni, že to vše můžeme na cestách prokázat."

Fran Contador: "Polti je partnerem, kterého jsme potřebovali, abychom zajistili kontinuitu našeho projektu. Věřím, že od nynějška začneme skutečně růst s velkými cíli, které jsme si stanovili, a se zárukou jejich podpory na další tři roky. Jsem na toto partnerství opravdu hrdý, protože věřím, že jsme vytvořili projekt, který si jejich zájem a podporu opravdu zaslouží. Sdílíme stejné hodnoty a cíle, takže to bude opravdu plodné spojení pro obě strany."

Francesca Polti, prezidentka a generální ředitelka společnosti Polti SpA: "Pohyb vpřed při zachování hodnot minulosti, které nám předala rodina, je mou vizí budoucnosti. Cílem návratu společnosti Polti do cyklistiky je tuto vizi reprezentovat a vytvořit autentickou synergii hodnot s cyklistickým týmem, který má projekt schopný podpořit cíle společnosti Polti jako společnosti, která se vyvíjí a obnovuje. Můj otec je pro tento sport velmi zapálený, vždy se staral o jeho rozvoj.