Richie Porte oslaví 37. narozeniny na konci ledna. Neoslaví je vítězstvím ve své oblíbené etapě na Willunga Hill v Austrálii, protože závod Tour Down Under se kvůli koronaviru opět neuskuteční. Ale šanci uspět dostane i na jiných etapových závodech. V plánu je Tirreno - Adriatico a Giro d'Italia. To vše v pravděpodobně posledním roce jeho profesionální kariéry. 

Porte se vrátil do Ineosu z týmu Trek - Segafredo po třetím místě na Tour de France 2020. A smířil se s rolí domestika. Přesto vyhrál Critérium du Dauphiné a skončil druhý na Okolo Katalánska a Okolo Romandie. Porte týdenní WorldTour závody prostě umí, málokdo je v nich tak úspěšný. V kariéře jich vyhrál hned osm. Letos navíc na Tour de France pomohl Richardu Carapazovi ke třetímu místu v konečném pořadí. 

"Jedinou věcí, kterou tým opravdu chce, je, abych si užil svůj poslední rok. Je to také můj plán," řekl Porte v rozhovoru pro 7news.com.au. "Byla to skvělá jízda, ale ještě mám jednou sezónu před sebou. Rád bych byl stále konkurenceschopný, jinak to bude ztráta času."

Ineos vyšle na Egana Bernala na Tour de France a další lídři si rozdělí ostatní Grand Tours. Porte chce na Giro, kde v roce 2010 zaujal sedmým místem celkově na své první Grand Tour a vyhrál bílý dres. "Pokud tam uzavřu kruh své kariéry, bude to sen. Je to závod, který jsem si vždy užíval. Je hezké být stále mezi nejlepšími i ve 36 letech, zejména proti těm mladým klukům, kteří jsou tak neuvěřitelně talentovaní. Když se budu dívat na Tour za 10 let, můžu říct svému synovi a dceři: 'Jezdil jsem s těmi kluky'."