Tak se zrodila v hlavách „posedlých” cyklistů Martina Řípy a Jiřího Dužára myšlenka pro výrobu cyklistického sedla na míru, kde ve vývoji a následné produkci hraje klíčovou roli 3D tisk (ale také pokročilé kompozitní materiály). Posedla chtějí jednou pro vždy představit řešení výše popsaného problému. Součástí produktu bude i unikátní systém tzv. online bikefittingu, který cyklistům z pohodlí domova umožní dokonale poznat nejen své pozadí, ale také co jsou vlastně za typ cyklisty a čemu se vyvarovat při nastavení kola. Posedla nechtějí nahrazovat klasický bikefitting, ale spíše v cyklistické komunitě vyvracet zaběhnuté nepravdy a pomoci v prevenci možných zdravotních komplikací. 

Poslední rok se zakladatelé společnosti se svým týmem zabývají vývojem systému, který umožní precizně modelovat tvar sedla nejen na základě fyziologie pozadí, ale také pomocí dalších klíčových parametrů založených na jezdeckých vlastnostech cyklistů. První sedla kompletně vyrobená v Česku by měla putovat ke svým zákazníkům během roku 2022. 

Sedlo je teprve začátek

Jelikož vývoj a testování sedel je neuvěřitelně zdlouhavý a náročný proces, tým Posedla se mezitím rozhodnul zvýšit komfort ostatním posedlým cyklistům a cyklistkám vývojem vlastního chamois krému. „Chtěli jsme vyvinout unikátní a funkční produkt z ryze přírodních ingrediencí, který budeme my sami hrdě používat“, uvádí Řípa. Klíčem k úspěchu bylo najít někoho, kdo perfektně rozumí péči o tělo, ingrediencím, aromaterapii a v ideálním případě i cyklistice. „Díky spolupráci se společností 1. Aromateraputická KH a.s. jsme po několikaměsíčním testování došli až na vytoužený konec a úspěšně dokončili produkt z pečlivě promyšlených rostlinných surovin splňující všechny požadavky testovacích jezdců a jezdkyň“, doplňuje Dužár.

Výsledkem je krém s názvem Smiling Butt Cream, který je vstřebatelný, s optimální hustotou a čistě přírodním antimikrobiálním složením. Právě díky této kombinaci zabraňuje možným negativním zdravotním dopadům na citlivé partie jezdců i jezdkyň a zároveň prodlouží komfort během každé vyjížďky. Krém má příjemnou a vyváženou vůni a je dobře pratelný. Obsažené éterické oleje působí nejen na ošetřovanou kůži, mají efekt rovněž na psychiku a slouží jako přirozená konzervace.

Krém byl testován a vyladěn profesionály, hobíky, bikepackery i bikefittery. Z řad profesionálů to byly například české reprezentantky Eliška a Anežka Drahotovi nebo Radka a Honza Falge (zakladatelé studia KOA), několikanásobní účastníci závodů IronMan a profesionálové v oblasti triatlonového tréninku a bikeffitingu. Za bikepackery například Iva Frühaufová a Zdeněk Zeman (zakladatelé projektu Furt Pryč). A potom desítky dalších  cyklistických nadšenců z Česka i Slovenska. V tuto chvíli krém testují také jezdci mezinárodně nejvýše nasazené české cyklistické stáje Elkov-Kasper, český amatérský tým Unlimited KM Trading nebo komunity žen v Bratislavě s názvem Jazdim ciernu stredu a Holky na kole v Praze, které se snaží inspirovat ženy k aktivní cyklistice.

Kromě sedel a krému vydávají Posedla i vlastní Podcast Ze života v sedle. Podcast je pro všechny, co si jízdu na dvou kolech vybrali jako svůj životní styl. Těšit se můžete na pestrou paletu rozhovorů, jejichž hlavním cílem je naslouchat zkušenostem a příběhům ze života v sedle od mnoha trenérů, závodníků, bikepackerů a všech dalších posedlých cyklistů.