Předposlední etapa stavěla před cyklisty nejvyšší počet výškových metrů: 3660. Stoupání nebylo mnoho. Zato stála za to. Nejprve v první třetině trasy 17,8 km s 8,8%, po krátkém sjezdu navázala druhá vrchařská prémie 3,8km s 6,1%. Pod dlouhé klesavé pasáži třetí VP: 5,5 km a 5,8%. Nakonec ještě jedna, která se počítala na konci cílového výjezdu o délce 12,4 km s průměrným sklonem 4,1%.

Zájem naskočit do denního úniku byl značný a docela dlouho se nedařil. Po 30 km se podařilo odjet 12 lidem, mezi nimiž byli i Tomáš Kopecký (TDT-Unibet) a Matěj Zahálka (Elkov-Kasper), který projel na 2. místě úvodní rychlostní prémií. Jenže jakmile se začalo stoupat na první kopec, skupina se rozpadla. Nakonec se na čele vykrystalizovala dvojice Samuele Zoccarato (VF Group - Bardiani CSF - Faizanè) a Jonas Rapp (Hrinkow Advarics).

Německý cyklista sice vyhrál všechny tři následující VP, jenže Zoccarato měl nashromážděno docela dost z předešlé etapy, takže po jejím skončení to byl on, kdo oblékl dres nejlepšího vrchaře. O body na VP se snažil za vedoucí dvojicí také Philipp Hofbauer (WSA KTM Graz), který byl také ve včerejším úniku, vedoucí dvojici sice nedostihl, ale body bral, takže mu patří v této soutěži 3. místo. Michal Schuran (ATT Investments) tím pádem klesl na 4. místo a po jedné etapě bílý trikot s červenými potisky zase odevzdal.

Oba uprchlíci byli dostiženi nedlouho po začátku cílového stoupání. V něm se posléze na čele utvořila 20členná skupina, která se utkala o vítězství v etapě. Po delším finiši se nakonec radoval Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) před lídrem závodu Diegem Ulissim (UAE Emirates).

V této skupině dojeli i oba lídři ATT Investments Márton Dina (11.) a Jakub Otruba (16.). Z kontinentální úrovně tu bylo ještě po dvou jezdcích z domácích Vorarlbergu (Stüssi, Peter) a Felt-Felbermayru (Pernsteiner, Zoidl). A to bylo vše.

Diego Ulissi se tak stal celkovým vítězem, navíc vyhrál i bodovací soutěž. Mezi mladými jezdci byl nejúspěšnější celkově 3. Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers).

Týmy ovládl UAE Emirates, jezdci ATT Investments obsadili v týmové soutěži 5. místo, když se před nimi umístily pouze tři WorldTeams a druhodivizní VF Group - Bardiani CSF - Faizanè.

 Márton Dina zůstal na 9. místě (+0:31), Jakub Otruba postoupil na konečné 12. (+0:33). Tato umístění znamenala navýšení sbírky UCI bodů o dalších 35.

Zásluhu na tom měli kromě těch, jejichž jména už zazněla, také Karel Camrda, Richard Riška, Jan Kašpar, který v úvodní etapě pracoval v úniku, a Filip Řeha, který skončil v soutěži o bílý dres na 11. místě z celkového počtu 48 závodníků, kteří byli v této věkové kategorii klasifikováni. Přitom lepší než Filip byli z kontinentální úrovně pouze dva jezdci devo týmu Lidl-Trek.