Poslední etapa Tour du Rwanda probíhala v hlavním městě Kigali na okruhu. Byla velmi krátká, pouhých 75 km, zato výživná. Obsahovala 6 vrchařských jedniček a závěrečný výjezd oklasifikovaný jako horse.

Od začátku se řada jezdců snažila dostat do úniku, aktivní byli hlavně borci Medellinu a B&B, ale závodníci Total Direct, kteří vedli peloton, jelikož v jejich držení byl žlutý dres, jim nedali víc jak minutu.

Obě těžká stoupání, která museli cyklisté absolvovat třikrát, resp. čtyřikrát, byla náročná nejen svým sklonem, ale i povrchem: vedla po nepříliš komfortní dlažbě.

Mimořádnou motivaci projevoval vítěz 6. etapy Pierre Rolland, který ještě 4 km před cílem jel osamocen před pronásledovateli s náskokem 15 sekund.

Jenže favorité závodu si vše schovávali na samý závěr. A nejúspěšnější z nich byl nositel trikotu vedoucího muže závodu Cristián Rodríguez, čímž i symbolicky stvrdil své etapové vítězství.

Jeho největší před etapový sok Jhonatan Restrepo naopak neměl svůj nejlepší den, takže musel přenechat místo na stupních vítězů James Piccolimu (Israel) a Alexi Hoehnovi (Wildlife), přestože dosáhl v součtu stejný čas jako 23letý Američan.