Necelých 10 km po startu 145 km dlouhé etapy ze Zabrze do Krakowa odjela pětičlenná skupina ve složení Van den Berg (EF), Moscon (Ineos) Vanspeybrouck (Intermarché), Renard (Israel) a Jorgenson (Movistar).

Etapa byla z hlediska profilu zcela nejlehčí v letošním ročníku Okolo Polska, takže hromadný závěr byl vysoce pravděpodobný. Jelikož etapa byla kratší a závěr se odehrál na krátkém městském okruhu, který si dali cyklisté třikrát, únik nedostal víc než něco málo přes 2 minuty.

35 km před cílem skupinu v úniku opustil záměrně Vanspeybrouck, aby pomohl při sjíždění. Zbylá čtveřice se ale rozhodla to pelotonu zkomplikovat jak jen to šlo. V nájezdu do předposledního okruhu 10 km před cílem měli náskok 50 sekund, tedy stejný jako v předešlých 10 km. A jen o 5 sekund menší byl i 5 km před cílem!

A nečekané se stalo skutečností. Kilometr před cílem začaly taktické hrátky, takže peloton se přiblížil na minimum. Ale právě jen tolik. Nejúspěšnější z úspěšného úniku byl nakonec 24letý Nizozemec z týmu EF Education - Nippo Julius Van den Berg.

Joao Almeida (Deceuninck-Quickstep), 23letý Portugalec, který po sezóně odchází na 5 let do UAE Emirates, si tak připsal další významný úspěch své zatím nepříliš dlouhé kariéry, přičemž ovládl první etapák.