Jelo se z Hinna Parku do Stavangeru a etapa, která byla ze všech čtyř profilově nejméně obtížná, měřila 157 km.

Brzo po startu odjela sedmička, v níž nejlépe postaveným byl Vanhoof ze Sport Vlaanderen, který na lídra tratil 14,5 minuty.

Tentokrát chyběl Anthon Charmig z Uno-X, jelikož mu dres nejlepšího vrchaře už nemohl nikdo sebrat.

Poslední tři uprchlíci byli dojeti 7 km před cílem. To už se v klasikářském závěru na úzkých klikatících se cestách nahoru dolů a občas s prudší stojkou, hodně závodilo. Takže ti, kteří už měli dost nebo měli odpracováno, odpadali a jen volně dojížděli do cíle.

Závěrečných 5 kilometrů ale už příliš technických nebylo. Včas si na špic vlezl Nils Politt a hodně dlouho jel pro Wallse takové tempo, že se přes něj nikdo nedostal.

Po pravoúhlé levotočivé zatáčce už to bylo jen na Wallsovi, ale do cíle to nebylo úplně blízko. I přesto, že mu nohy tuhly, podařilo se mu protnout cílovou čáru těsně před vítězem včerejší etapy Madsem Pedersenem (Trek - Segafredo).

Ethan Hayter ve vedoucí skupině nechyběl, takže se stal celkovým vítězem. Druhý skončil Ide Schelling (Bora - hansgrohe) a třetí Mike Teunissen (Jumbo - Visma), který vyhrál bodovací soutěž. Nejlepším mladíkem se stal Mattias Skjelmose Jensen (Trek - Segafredo) a týmy vyhrálo domácí Uno-X.