První blok mistrovských závodů proběhl v rámci závodu Maxbike Mistrovství planety. Nejnabitější program mistrovských soutěží měla kategorie mužů. Ti medailové boje zahájili stíhacím závodem družstev. Prostějovský tým ve složení Matyáš Koblížek, Radovan Štec, Ondřej Pokorný a Ondřej Mazel zajel v kvalifikaci nejrychlejší čas, a tak ho čekal boj o zlato s týmem Dukly Praha. Ve vyrovnaném finálovém závodě však týmu pražských vojáků modrožluté kvarteto podlehlo a v cíli se museli smířit se stříbrem. Vylučovací závod Prostějovákům nevyšel úplně podle představ a čtvrté místo Radovana Štece a páté Matyáše Koblížka, bylo spíše zklamáním. Elitnímu závodu mužů v omniu vládl suverénně Milan Kadlec z pražské Dukly, za ním se však odehrávaly tvrdé souboje o další dvě místa na pódiu. V tomto cyklistickém víceboji se rozhodovalo až v úplném závěru poslední disciplíny – bodovacím závodě. V tomto napínavém boji pro sebe Matyáš Koblížek urval bronzovou medaili až v posledním dvojnásobně bodovaném spurtu. Radovan Štec skončil na nevděčném 4. místě a na solidním 7. místě se umístil Ondřej Pokorný.

V kategorii juniorek se dařilo Elišce Grulichové, která vybojovala bronzovou medaili shodně ve vylučovacím závodě a následně také v omniu. Ve vylučovacím závodě kategorie žáků měl medaili blízko také Alexandr Kaniščev, ale v těsném závěrečném souboji na něj zbyla „pouze“ nepopulární medaile bramborová za 4. místo. 

Mládež mimo juniorek ukončovala letošní mistrovský rok na dráze až v předvánočním víkendu. Nejlepším výkonem se v prostějovských modrožlutých barvách prezentoval Filip Novák, který v kategorii kadetů vybojoval stříbrnou medaili. Sklonit se musel pouze před Filipem Richterem z Favoritu Brno. Mezi juniory obsadil Vojtěch Soukup 4. místo a dobrý výkon odvedl v kategorii žáků také Alexandr Kaniščev, který obsadil místo páté.

V Motole tradičně proběhla oblíbená soutěž mechaniků a také zde se zástupce prostějovské cyklistiky probojoval na pódium. Martin Šmída vybojoval skvělým finišem 3. místo.

Jak už to v tomto období bývá, měli jsme hned několik marodů, kteří se mistráků z důvodu svých onemocnění nemohli zúčastnit. I tak hodnotím výsledky velmi pozitivně. V mužích máme úplně nejmladší tým. Všichni naši závodníci teprve v říjnu přestoupili z juniorů a hned se úspěšně zapojili do bojů o medaile. Kadet Filip Novák v zimě kombinoval na velmi vysoké úrovni dráhu s cyklokrosem a stříbro z omnia je toho důkazem. Dvě bronzové medaile budou pro Elišku Grulichovou taky určitě povzbuzením. Nyní už se všichni těší na Vánoce a po novém roce se pustíme do přípravy na sezónu 2023.“ Hodnotí konec sezóny a roku 2022 hlavní trenér Martin Cetkovský.