V pátek startovali svěřenci trenéra Františka Trkala na tradičním dráhovém závodě Přilba Moravy na brněnském velodromu. V olympijském omniu se představili Adam Bradáč, Tomáš Novák, Kristián Vavro, Matyáš Muroň a Vilém Vostal.

„První dvě disciplíny, scratch a prvenství na pásce, se nám hodně povedly. Vavro po nich vedl a Bradáč byl druhý. Ale pak přišel vylučovací závod, který často bývá loterií, a to se bohužel potvrdilo. Vavro byl desátý, Bradáč devátý a v pořadí klesli. V závěrečné bodovačce se to snažili zvrátit, ale pódium v celkovém pořadí nám uteklo a bylo z toho čtvrté a páté místo. Nasazení kluků bylo opravdu dobré, snažili se, ale pokazila nám to jedna disciplína,“ řekl František Trkal.

Dukla_2.jpg

V sobotu se v Prostějově konalo mistrovství republiky v bodovacím závodě dvojic. „Od nás startoval jen Adam Bradáč, který jel s Vojtěchem Soukupem z Prostějova. Odjeli velice slušný závod a skončili druzí. Vše rozhodl poslední spurt, kde brali druhé místo,“ přiznal trenér.

Pro jeho svěřence šlo o poslední závody této sezóny. „Do konce září ještě budeme trénovat, pak sezónu ukončíme a kluci si dají volno,“ prozradil.