Richard Carapaz byl s přestupem do Ineosu (dříve Sky) spojován už od loňského roku. Jeho italský agent Giovanni Acquadro má s Ineosem dobré vztahy, především kvůli štědrosti britského celku. Acquadro zastupuje několik jihoamerických závodníků, už loni zařídil přestup Ivana Sosy. 

Movistar chtěl Carapaze udržet, protože už přišel o Naira Quintanu a Mikela Landu, ale nedokázal se s Acquadrem domluvit a vedení týmu tvrdí, že už žádného závodníka zastupovaného Acquadrem nepřijme. Acquadro na oplátku říká, že žádného svého závodníka do Movistaru nepustí. Ineos nabídl lepší podmínky a Carapaz si hodně polepší. Finančně, zda i sportovně se uvidí až v průběhu jeho angažmá. 

"Je to vzrušující. Cítím, že je to skvělá příležitost se vyvíjet jako závodník. Znám v týmu už několik jezdců a těším se na práci s každým v týmu Ineos. Věřím, že dobře zapadnu a využiju celý svůj potenciál. Chci dosáhnout velkých vítězství," říká k přestupu sám Carapaz.

Ale bude v Ineosu lídrem, nebo spíše luxusním domestikem? Ineos už má dva stárnoucí lídry Chrise Frooma a Gerainta Thomase a nadějného vítěze Tour de France Egana Bernala. Carapaz by mohl jezdit na celkové pořadí na Giru a Vueltě. To bude nejspíš jeho cíl. 

"Jsme rádi, že jsme Richarda získali. Dlouho jsme obdivovali jeho talent a sledovali jeho vývoj, vždy jsme o něm uvažovali jako o možném členovi našeho týmu. Je to skvělý vrchař, ale také všestranný závodník, jak už ukázal na Giru. Je stále docela mladý a nepochybuji, že se ještě může zlepšit v týmu Ineos," dodává David Brailsford, šéf Ineosu.