Merijn Zeeman, sportovní ředitel Jumbo - Visma je z příchodu Tiesje Benoota nadšený: “Tiesj byl na našem seznamu možných posil už několik let. Když bylo jasné, že je volný, vůbec jsme neváhali. A jsme rádi, že si vybral nás. Je to skvělý závodník a skvělý člověk. Posílí nás v mnoha ohledech a jeho osobnost se k nám skvěle hodí.” 

Benoot věří, že se v Jumbo - Visma může ještě zlepšit: “Nemyslím si, že bych už se dostal na své maximum. V Jumbo - Visma můžu udělat další krok. Znám pár členů týmu, takže mám představu o tom, jak to tam chodí. Profesionální způsob práce se mi líbí.”

Belgičan je především silným klasikářem, vítězem Strade Bianche, pátým mužem Kolem Flander a všestranným cyklistou pro jednorázové závody. V DSM toho ovšem nedokázali využít. Místo Strade Bianche musel letos objet Paříž - Nice. V DSM mají sportovní ředitelé ve zvyku nasazovat své závodníky do závodů, které jet nechtějí a nemají pro ně předpoklady. Kvůli tomu tým předčasně opustili například Michael Matthews a Ivan Van Wilder.

V DSM z Benoota chtěli udělat lídra na celkové pořadí kratších etapových závodů, ale nebyla to správná cesta. V Jumbo - Visma bude především domestikuj, ve velkých klasikách i etapových závodech. “Tiesj posílí naši skupinu klasiků okolo Wouta van Aerta a bude mít také důležitou roli v etapových závodech. Je opravdovým týmovým hráčem, chce se zlepšovat a je otevřený novým nápadům a inovacím. Společně připravíme plán, kterému budeme oba věřit,” vysvětluje Merijn Zeeman.

“Jsem přesvědčený, že se zde stanu nejlepší verzí sebe samého. Ve velkých závodech chci být rozhodujícím závodníkem, ať už při práci pro lídra, nebo když pojedu na vlastní výsledek. Pokud dostanu takovou příležitost,” dodává Benoot.