Dvanáct kilometrů dlouhá časovka se startem a cílem v Beringenu byla zcela rovinatá a Vacek ji prolétl průměrnou rychlostí před 53,5 kilometru za hodinu. V den svých dvaadvacátých narozenin si nadělil dárek podobě druhého místa a je lídrem soutěže mladých závodníků. Porazil ho Nor Søren Wærenskjold, mistr světa do 23 let z roku 2022. Třetí Belgičan Rune Herregodts (Intermarché-Wanty) zastal o 10 sekund, čtvrtý Edoardo Affini (Visma-Lease a Bike) o 11 sekund a pátý Alec Segaert (Lotto Dstny) o 12 sekund. 

Před nadcházejícím mistrovstvím republiky je v dobré formě nejenom Vacek, ale také Josef Černý (Soudal Quick-Step). Trojnásobný český mistr skončil desátý s odstupem 21 sekund. Na startu jsou také bratři Kopečtí, Tomáš (TDT-Unibet) zajel 61. místo se ztrátou 50 sekund a Matyáš (Novo Nordisk) zaznamenal 117. místo (+1:16). 

Závod Okolo Belgie pokračuje až do neděle, rozhodovat o celkovém pořadí by měla sobotní etapa s mnoha krátkými stoupáními a převýšením téměř 2800 metrů s cílem v Durbuy.