Co to přesně znamená? Jediná možná cesta, kudy se dá objet Kyjov, byla využita k objížďce a přesně tudy vede náš závod. Vyjádření je takové, že zákon neumožňuje další omezení v omezení. Bohužel není možné v tak krátké době změnit významně trasu tak, abychom se exponovanému místu vyhnuli a jiná cesta nevede.
Pro uspořádání závodu jsou nutná povolení z policejního prezidia v Praze, Krajské a okresní policie ČR, kterými trasa prochází, městskými úřady, Správou a údržbou silnic, všech obcí a měst, které trasa protíná, soukromých vlastníků, Českých drah atd.. Někdy to trvá i 2 měsíce, než organizátor dostane jen určení, který úřad bude co vyřizovat, třeba z ministerstva dopravy. Za 10 dnů nejde nic, ani uspořádat alespoň krátkou trasu, protože je povolení svázáno s tou dlouhou a když policista nebo úředník nechce, tak neuděláte nic.
Omlouváme se tímto vám všem, kteří jste měli v plánu přijet, udělali jsme maximum, ale prostě to nevyšlo. I pro nás je to krutá rána, která bude dlouho bolet..
Nezbývá, než se otřepat a najít síly na další boj. Vás, kteří jezdíte na závody, můžu jen poprosit, jezděte dál a co nejvíc, každý z nás, pořadatelů, nechává za každou akcí spoustu sil, energie a peněz. Bez vás budou tito lidé ubývat, až nezbude žádný. Pro peníze to nikdo nedělá, tomu nevěřte, to ani nejde. Je to z lásky k cyklistice!
Za pořadatelský tým závodu Prachem Svatební cesty
Dušan Slavík.