Madouas nepatří mezi klasikářské hvězdy a ani nebyl lídrem týmu Groupama - FDJ pro Kolem Flander. Jedničkou týmu byl Stefan Küng, ale pětadvacetiletý Francouz všem ukázal, že když má dobrý den, dokáže velké věci.

"Je skvělé, že jsem se na monumentu dostal na stupně vítězů. Je to poprvé, co se mi podařilo být na této úrovni, a doufám, že se mi to podaří i v dalších letech," řekl Madouas po závodě. "Žádné vítězství se nekoná, ale byl to krásný den, jeden z mých nejlepších dnů na kole v životě. Myslím, že mě porazili silnější jezdci. Když skončíte na stupních vítězů, chcete se vrátit pro vítězství."

Madouas překonal Koppenberg společně s útočícím Pogačarem a Van der Poelem. Trojice dojela uprchlíky Dylana van Baarleho a Freda Wrighta.  V tu chvíli byl tým Groupama - FDJ ve výborné situaci, protože v další skupině jel také Küng. Madouas se ze všech sil snažil udržet v první skupině i při posledním průjezdu Oude Kwaremont, ale Pogačarovo tempo bylo příliš vysoké. Po všech dlážděných úsecích zůstal se ztrátou 30 sekund ve druhé dvojici společně s Van Baarlem. A stále měl šanci na pódium na monumentální klasice. V další skupině si Küng dojel Wrighta a Dylana Teunse z Bahrain Victorious. Střídat s nimi nemohl, aby neohrozil Madouasovu pozici. Aspoň ušetřil síly na spurt o páté místo. 

V posledních stovkách metrů se motivace druhé skupiny nečekaně změnila. Pogačar a Van der Poel začali taktizovat a Madouas viděl, jak dva nejlepší muži závodu zpomalují. On sám netaktizoval. S Van Baarlem na zadním kole začal spurtovat daleko před cílem a především díky němu vedoucí dvojici dostihli. Odměnou mu bylo třetí místo v cíli. "Bohužel jsem neměl dost sil, abych se Pogačara a Van der Poela na Oude Kwaremont udržel. Záleží na detailech a asi jsem během dne utratil příliš mnoho sil," vysvětluje mladý Bretonec.

Ve cílové rovince nezaváhal a pokusil se celý závod vyhrát: "Vzhledem k rychlosti, s jakou jsme se k nim vrátili, jsem tomu na chvíli opravdu věřil, ale nohy promluvily a řekly mi, abych si sedl zpátky." Úspěch týmu Groupama - FDJ potvrdil pátým místem Stefan Küng. "Tento závod byl důkazem našich schopností v celé klasikářské sezóně," říká Frédéric Guesdon, sportovní ředitel Groupama - FDJ a vítěz Paříž - Roubaix z roku 1997. "Dařilo se nám na všech závodech, kterých jsme se účastnili. Dnešní den byl vrcholem a dva jezdci se umístili v první pětce a opět jsme dali dohromady velmi silný tým. Byl to opravdu pěkný den a celkově dobrý týden. Na flanderských klasikách jsme pracovali dlouhou dobu. Je to posvěcení dvou desetiletí práce celého týmu a deseti let pro mě. Mívali jsem trochu problémy a často jsme zaostávali. Dnešní závod a výsledek v cíli pro nás hodně znamenají."

Spokojený byl i Küng: "Už během předchozích klasik jsem cítil opravdu pozitivní dynamiku, ale dnes byli všichni ještě o stupeň výš. Před čtyřmi lety, když se nám nedařilo, jsme si řekli, že se vrátíme silnější. Dnes musím říct klobouk dolů. S týmem jsem velmi spokojený a musíme takto pokračovat i v dalších závodech."