André Greipel po osmi letech končí v Lotto Soudal, kde získal svá nejdůležitější vítězství. Belgický tým mu už nechtěl prodloužit smlouvu, protože shání nového sprintera. Očekává se příchod Caleba Ewana a pro Greipela už místo nezbylo. V žádném jiném týmu WorldTour samozřejmě angažmá jako jednička do spurtů nesehnal, protože je mu 36 let a už není tak rychlý. 

Ve Fortuneo - Samsic má téměř jistý start na Tour de France a také snad na Paříž - Roubaix a dalších klasikách. Vyhrávat by ještě mohl i na menších francouzských závodech, ale velká vítězství od něj už neočekáváme. 

V Lotto Soudal se toho nejspíš změní víc. Odejít by mohl i Jens Debusschere, o kterého má zájem Katusha Alpecin a na odchodu je i Marcel Sieberg. Společně s Calebem Ewanem by naopak měli přijít Roger Kluge a Luka Mezgec z Mitchelton-Scott. 

Také v konkurenčním Quick-Stepu se chystají změny. Smlouva končí Nikimu Terpstrovi a Patrick Lefevere tvrdí, že finanční nároky vítěze Kolem Flander asi nebude moci splnit. Nizozemský cyklista by tak po dlouhé době mohl změnit dres, největší zájem prý mají týmy UAE Emirates a Dimension Data. 

Quick-Step Floors bude příští rok možná závodit pod přezdívkou Wolfpack, protože nebude mít hlavního sponzora. Existenci týmu to neohrožuje, Quick-Step Floors zůstává, ale Lefevere chce ještě dalšího sponzora a zatím se ho nedaří sehnat. Odchod Terpstry by uvolnil peníze na jiné závodníky a mluví se i o návratu Tonyho Martina. 

Quick-Step Floors a další týmy se zajímají o Michaela Valgrena, vítěze Omloop Het Nieuwsblad a Amstel Gold Race. Valgren letos září a jeho hodnota raketově roste. Astana má menší rozpočet a možná Dána neudrží. Zájem má také Trek-Segafredo. 

Tým Dimension Data už oznámil nového dodavatele kol na další tři roky, společnost Cervélo vystřídá BMC. Jihoafrický tým chce posilovat, protože je v současnosti nejslabším celkem ve WorldTour a výkony neodpovídají týmu první divize. Kromě Terpstry se zajímá i o Alessandra De Marchiho z BMC. Ital De Marchi je vynikající domestik a specialista na dlouhé úniky a všestranný závodník. Kromě Dimension Data ho chce i Patrick Lefevere do Quick-Stepu. Potvrzený už je přestup Alberta Bettiola z BMC do EF Drapac, kde působil ještě minulý rok. 

A jistý je i přestup Dylana Teunse z BMC do Bahrain Merida. V novém týmu podepsal smlouvu do konce roku 2020. 

Podobně špatnou sezónu jako Dimension Data má Katusha Alpecin. Dokonce se mluvilo o rozvázání kontraktu s Marcelem Kittelem, ale to německý sprinter rázně popřel. Katusha se zajímá o vrchaře Daniho Navarra z Cofidisu a Enrica Battaglina z LottoNL Jumbo. Battaglin letos vyhrál etapu na Giro ďItalia a zájem o něj má také Astana. 

Astana by ale především chtěla Mikela Landu. Ten stále má smlouvu v Movistaru, ale radši by více volnosti. Na Tour de France se dělil o roli lídra s Nairem Quintanou, sice skončil celkově výše, ale nepředvedl nic zajímavého. V Astaně už působil a zajel zde svůj nejlepší výsledek, třetí místo na Giro ďItalia. Astaně chybí zkušený a spolehlivý lídr na celkové pořadí. Miguel Angel Lopez byl třetí na Giru, ale ještě je mladý a chvíli mu bude trvat, než vyzraje v potenciálního vítěze Grand Tour. A Jakob Fuglsang se na Tour de France nevešel do první desítky a zvažuje, zda má smysl se o celkové pořadí dále pokoušet. 

Novou smlouvu zatím nemá vítěz Tour de France Geraint Thomas. Žádá 3,5 milionu eur ročně a to mu nejspíš dá pouze Sky, ale v britské sestavě nemá jistou pozici lídra na Tour. Je ale nepravděpodobné, že by Sky nyní opustil. 

Foto Sirotti