Z přehledu je zřejmé, že cyklisté z první stovky sezónního žebříčku UCI v jedenadvaceti případech mění dres a že mají až na tři výjimky už uzavřené kontrakty.

Oficiálně se zatím neví, kde zakotví Sam Bennett, Rohan Denis a Nils Politt. U Denise se spekuluje o Ineosu, u Bennetta a Politta o Deceunick-Quick Step.

Samozřejmě jde o přehled, který má svá omezení. Bere v úvahu pouze první stovku. A nezohledňuje přestupy cyklistů, kteří se např. pro zranění do první stovky nedostali, ale přitom dosud patřili mezi nejlepší cyklisty světa, jako např. Tom Dumoulin. 

Ale určitou vypovídací hodnotu o tom, které týmy nejvíc posílily, a naopak, které přišly o zkušené a výkonné cyklisty a nahrazují je nadějnými, kteří v uplynulé sezóně nenasbírali tolik bodů, tenhle přehled má. 

Pokud tedy sečteme získané a ztracené body, pak nejvíc tratil Deceuninck Quick Step (-3650 bodů), odkud odchází Viviani, Gilbert a Mas. Následuje Movistar (-2403), který opouštějí Quintana, Landa a Carapaz,a na jejich místo přichází Mas. A konečně Bora hansgrohe (-1928), kde přicházejí s největší pravděpodobností o Bennetta a Formolo už podepsal do UAE.

CCC pro příští sezónu citelně posiluje: především přichází Matteo Trentin, dále vrchaři Masnada, Zakarin i náš Jan Hirt. Josef Černý (první zleva) zůstává.

Naopak nejvíc si pomohli v Cofidisu (+2856), kam přichází sprinter Viviani a vrchař Guillaume Martin, dále CCC (+2168), který z první stovky podepsal univerzála Trentina a vrchaře Masnadu, a konečně Arkéa Samsic (+1292), vítající ve svém středu Naira Quintanu. 

Největší proměnou prochází Bahrain Merida, který opouštějí Nibali a Denis, a naopak přicházejí Landa, Poels a Bilbao.

Matteo Trentin přichází do CCC, aby dostal větší prostor a vytvořil s Van Avermaetem údernou klasikářskou dvojici.