Informaci o jednání Valentina Paret-Peintreho s belgickým týmem přinesl deník Het Laatste Nieuws, podle kterého by se vítěz etapy na Giro d'Italia měl pro příští sezóny odstěhovat do Soudal Quick-Step, kde by jeho prvním hlavní úkolem bylo pomáhat Evenepoelovi  horách. Mladší z bratrské dvojice letos zazářil na Giru nejenom při svém vítězství v desáté etapě, ale také zásadně pomohl Benu O'Connorovi (a zároveň Geraintu Thomasovi) ve 20. etapě se dvě přejezdy Monte Grappa. Bez závodníka týmu Decathlon AG2R La Mondiale by se skupina s Danem Martínezem a Antoniem Tiberim asi nespojila se skupinou s O'Connorem a Thomasem. 

O Alaphilippa má zájem víc týmů  

Týmu Soudal Quick-Step je v centru přestupového dění i v dalších případech. Hodně se mluví o Julianu Alaphilippovi, který byl na jaře ostře kritizován svým současným šéfem Patrickem Lefeverem, ale na Giru vyhrál etapu a byl opět silný. Pravděpodobnost, že dvojnásobný mistr světa zůstane v Soudalu se zvýšila, ale záležet bude především na penězích. Pokud mu jiné týmy nabídnou víc, nejspíš odejde.

1165040486.jpg

Často se spekuluje o zájmu francouzských celků Cofidis a TotalEnergies, ale podle Cira Scognamiglia z deníku Gazzetta dello Sport má zájem také švýcarský Tudor. A podle stejného zdroje je už v podstatě jistý příchod Marca Hirschiho do hodinářského celku.

UAE Emirates posiluje 

V případě odchodu Hirschiho přijde tým UAE Emirates o spoustu bodů UCI, protože švýcarský klasikář často vítězí na menších závodech a dojíždí v popředí mnoha závodů. Pro UAE jsou body důležité, usiluje totiž o vítězství ve světovém žebříčku. Bez Hirschiho to bude těžší, takže je třeba najít náhradu a tou by mohl být Jhonatan Narváez. Ekvádorský mistr vyhrál etapu na Giru, byl několikrát v úniku a je také schopným klasikářem. Klasikářskou sestavu v UAE posílí také Belgičan Florian Vermeersch z Lotto Dstny. 

1163698206.jpg

8 milionů pro Pogačara

Vedení týmu UAE Emirates se navíc vydalo do Spojených arabských emirátů jednat se sponzory o prodloužení smlouvy s Tadejem Pogačarem, kterému končí současná smlouva na konci roku 2017. Pogačar, který podle odhadů vydělává okolo 6 milionů eur ročně, by si měl polepšit na 8 milionů eur a to až do konce 2029, nebo 2030. 

Zatímco UAE utrácí, konkurenční Ineos Grenadiers spíš šetří, protože britský tým by neměl opustit jenom Narváez, ale také Ethan Hayter, u kterého však zatím není jasné, kam se vydá. 

Visma chce Zingleho

Visma-Lease a Bike zatím tak drahé nákupy jako UAE nechystá, ačkoliv prý probíhají jednání s Axelem Zinglem z Cofidisu. Pětadvacetiletý Francouz letos už třináctkrát skončil na pódiu a podle nizozemského týmu má velký potenciál. Zingle je odolným sprinterem a mohl by v budoucnu napodobit Christopha Laporteho. 

1152084175.jpg

Martínez míří do Bahrainu

Už delší dobu se spekuluje o přestupu dvacetiletého Lennyho Martíneze z týmu Groupama-FDJ a zdá se, že už hotovo, dlouhodobý kontrakt uzavře s týmem Bahrain Victorious. Ten by na něm měl stavět svou budoucnost, mladý Francouz je totiž špičkovým vrchařem s potenciálem na Grand Tours a také velmi schopným klasikářem, letos už vyhrál pět jednorázovek. 

Nejistá budoucnost Simona Yatese

Po dlouhých jedenácti letech by se s týmem Jayco AlUla mohl rozloučit Simon Yates. Nejlepšímu závodníkovi v historii australského týmu letos končí smlouva a na nové se zatím nedohodli. Sám Yates věří, že ještě může být lídrem na Grand Tours a dalších velkých etapových závodech a chce zůstat jedničkou týmu. Pokud by se s Jayco AlUla nedohodl, rádi ho přijmou v Israel-Premier Tech.