Souboj o titul a medaile byl v kategorii mužů U23 velmi těsný. Johan Price-Pejtersen byl největším favoritem a prodloužil dánskou nadvládu na časovkou U23 (po třech titulech Mikkela Bjerga v radě), ale snadné to neměl. Australan Lucas Plapp totiž nastavil laťku velmi vysoko, zejména v druhé polovině trati. Plapp prolétl trať průměrnou rychlostí téměř 52,5 km/h a nedostali se před něj mnozí další favorité. I když to bylo těsné. 

Domácí Florian Vermeersch na Plappa ztratil jedinou vteřinu, ale profesionál týmu Lotto Soudal mohl být ještě spokojený, horší výsledek musí překousnout Nor Søren Wærenskjold. Ten byl jen o 2 sekundy pomalejší než Vermeersch a přišel o medaili z Mistrovství světa. Pátý Nizozemec Mick van Dijke měl už větší odstup, na nového světového šampiona ztratil 24 sekundy.

Plapp se v čele držel velmi dlouho, ale nakonec byl překonán. Johan Price-Pejtersen startoval jako poslední a měl perfektní přehled o mezičasech. Na prvním mezičasu byl překvapivě až třetí, ale s minimální ztrátou 3 sekund. Dán měl jasnou taktiku, jak 30,3 kilometru dlouhý chronometr pojmout. Nevydal s eze všech sil už na začátu ale ušetřil je na závěr, který měl nejlepší. Na druhém mezičasu byl už první s náskokem 5 sekund před Plappem. A v cíli byl o 11 sekund dříve. 

Navázal tím na tři tituly mistra světa Mikkela Bjerga, který slavil v letech 2017, 2018 a 2019. Loni se kvůli pandemii covid-19 nezávodilo. Všichni závodníci z první desítky mají už zajištěny profesionální smlouvy na další roky.

Tomáš Kopecký nezazářil. Český reprezentant ztratil 2:02 a to stačilo pouze na 34. místo v cíli.