Pořadatelé uvedli změny pro 3. ročník závodu:

  • Časový limit pro dokončení Dlouhé trasy byl změněn na 28 km/h.  
  • Pro umožnění registraci na Dlouhou trasu musel závodník absolvovat v roce 2021 nebo 2022 Dlouhou trasu s průměrnou rychlostí 27,5 km/h a vyšší

1. Třetí trasa

Krátká, Střední, Dlouhá. 66, 106 a 146 kilometrů. Zhruba takové budou vzdálenosti jednotlivých tras. Závodníci u nich nastoupají 700, 1 200 nebo 1 800 metrů a časový limit pro dokončení bude stanoven na úrovni 18, 22 a 28 km/h.

2. Kapacitní limity pro jednotlivé trasy 

Spolu s novými trasami pořadatelé zavádí také kapacitní limity na jednotlivé trasy. Oblast Strahova dokáže pojmout přes 2 300 závodníků a jejich doprovodu a nějaké místo ještě zůstane. Limit pro pohodlné odbavení pořadatelé odhadují okolo 3 000 závodníků, a proto jsou jednotlivé kapacity stanoveny následovně: 

Krátká trasa - 1 000 účastníků
Střední trasa - 1 500 účastníků
Dlouhá trasa - 500 účastníků

3. Kvalifikace na dlouhou trasu

Pro registraci na Dlouhou trasu bude potřeba splňovat základní parametr, a to výsledek z L'Etape Czech Republic 2021 nebo 2022 s průměrnou rychlostí vyšší než 27,5 km/h. Registrace bude v případě zájmu umožněna jak závodníkům z Krátké trasy, tak těm, kteří v předchozích ročnících absolvovali trasu Dlouhou. Stále však platí maximální kapacita 500 účastníků, přičemž si organizátor vyhrazuje právo rezervovat 50 míst pro udělení divokých karet. 

Pokud se bude chtít na Dlouhou trasu přihlásit zájemce, který neabsolvoval ani jeden z předchozích ročníků, může požádat o udělení kvalifikace, a to doložením odpovídajících výsledků z konkrétních závodů. 

Na Dlouhou trasu závodu se mohou hlásit také závodníci, kteří mají licenci ELITE. Na Střední a Krátkou trasu jim nebude registrace umožněna. 

Účastníci na Dlouhé trase budou vybaveni profesionálními čísly na dres a sedlovku.

4. Registrace na krátkou trasu je možná od 15 let

Přidáním trasy o délce 66 km pořadatelé rozšiřují možnost přihlášení mladých závodníků a závodnic od 15 let věku včetně. 

5. Změny v týmové soutěži

Zásadnější změnou projde také týmová soutěž. Členové týmu budou nově soutěžit i v individuální klasifikaci. Stanoven je také přesný počet členů týmu, a to 5. Všichni navíc musí startovat v totožných dresech. Jako výsledek týmu bude počítán čas 4. člena týmu v cíli. 

Přihlásit se můžete na letapeczech.cz.