Největším lákadlem jsou nepochybně Dlouhé stráně v královské sobotní etapě, které se jedou dvakrát, ale dáme vám několik dalších tipů.

Zítřejší prolog v Krnově je ideálním místem, kde si můžete prohlédnout jednotlivé závodníky, jejich týmy, zabezpečení a techniku. Všechno máte při prologu pěkně pohromadě.

V páteční etapě z Jeseníku do Rýmařova je pochopitelně zajímavé stoupání na Skřítek, ale my doporučujeme samotné náměstí v Rýmařově. Každý rok je zde užasná atmosféra, peloton zde projíždí čyřikrát a napětí před cílem se vždy stupňuje.

V sobotní etapě z Krnova na Dlouhé stráně je to jasné - zamiřte do závěrečného stoupání. Když budete na kole, tak v prvním kole navštivte závěr "Uhlířské cesty" a potom se přesuňte do cílového stoupání. Pokud přijedete autem, máte volbu mezi pěším výšlapem, nebo cestou nahoru lanovkou.

Neděle přinese další souboje v závěru, jenže na kole a autem nelze navštívit všechna stoupání pod Pradědem i cílový úsek do Priessnitzových lázní. Ideální volbou je Vrchařská prémie Rejvíz a potom cíl v Jeseníku.

Vývoj etap můžete sledovat na našich stránkách v každodenní komentované fotoreportáži, připravované pro ty, kteří se vydají k trase závodu i pro ty, kteří to mají do Jeseníků příliš daleko.

Grafika pořadatelé Jesenická Cyklistická z.s.