Početný peloton vyrazí na tratě v 8:30 a 8:45 hodin (silniční kola) a v 9:00 hod. (horská kola). Cíl a vyhlášení bude taktéž v prostorách zemědělské školy, průběžně od 11:00 hod., kdy dorazí první jezdci z nejkratší silniční tratě na 80 km.

Tratě jsou voleny tak, aby umožnily vyzkoušet síly široké skupině cyklistů, mnohdy i celým rodinám, jedincům všech věkových skupin obojího pohlaví a na jakémkoliv kole.

Nejvíce přihlášek pořadatelé dosud registrují na střední a královské nejdelší, nově postavené silniční trati, na 220 km s převýšením 3450 m.n.m., která je zařazena do seriálu silničních závodů RoadCup 2019 a jeho série RoadMarathon.

Trať na 143km s převýšením 2458 m.n.m. je taktéž zařazen do RoadCupu, tentokrát do série RoadRace. Nejkratší tratí je trať na 80 km s převýšením 939 m.n.m.

Dnes jsou již přihlášení i zahraniční jezdci ze Slovenska, Polska, Rakouska, … účast přislíbili také přední cyklisté nejen z České republiky.

Na královské trati čeká na jezdce pět náročných horských prémií a jedna rychlostní. Pro nejaktivnějšího jezdce na této trati je připravena pamětní a věcná cena Michala Klasy. Tento velmi úspěšný československý reprezentant minulých let bude i hostem na letošním ročníku. 

Stále populárnější je MAMUT BIKE. Letos se pojede na zcela přepracované trati  již 16. ročník maratonu horských kol na 55 km spolu s fitness tratí na 35 km, která je nejméně náročná a je určena závodníkům, kteří si chtějí užít maratonské atmosféry. Tady najdou své místo nejen jezdci s ambicemi, ale i pohodoví bikeři. Cyklisté se mohou těšit na cyklistům zcela zapovězená místa s průjezdy Žernavským lomem, okolím zatopeného Výkleckého lomu a další velmi atraktivní místa, která je na trati čekají, včetně samotného průjezdu okolo soch mamuta Toma v životní velikosti. Dále musí účastníci absolvovat řadu zcela nových technických pasáží po celé trati.

Mimo oficiálních tras pro dospělé je opět připraven závod pro děti se startem v 9:30 hod, v kategoriích od odrážedel až po  14ti leté v uzavřeném areálu Zemědělské školy. Bližší informace k celé akci najdete na www.miko-cycles.cz.

Zápolení jezdců na trati 220 km a část 143 km bude přenášeno prostřednictvím TVCOM.cz na velkoplošné obrazovce 5x2m přímo v zázemí, nebo vás mohou vaši blízcí a fanoušci sledovat v přímém přenosu na webu RoadCycling.cz.

Pro děti je připraven dětský den a návštěvníci se mohou těšit na bohaté občerstvení.

Přijďte, přijeďte do Přerova, už nyní se na vás těšíme!

V sobotu naviděnou :-)