Na reprezentačním soustředění cyklokrosařů 9. září 2020 jsem se podrobil mimosoutěžní antidopingové kontrole. V posledních třech letech jsem celkem pravidelně vybírán na antidopingovou kontrolu. Testuje se vzorek moči a krve.

V letošním roce jsem byl testován celkově již po páté. Mimo jiné mě komisaři v tomto roce navštívili dokonce i u mě doma. V loňské cyklokrosové sezóně jsem vyhrál mistrovství České republiky v cyklokrosu. Během loňské sezóny jsem byl kontrolován celkem pětkrát. Předloni čtyřikrát.

Říkám si, proč tak často? Možná kvůli věku? Možná kvůli výsledkům v mém věku? Možná se někomu nelíbím? Možná vše dohromady? 

Odpověď na tyto otázky neznám. Co však vím zcela jistě, že jsem se těchto kontrol nikdy neobával. O to větší šok pro mě byla zpráva, že právě odběr vzorku A z letošního reprezentačního soustředění je pozitivní. I proto jsem ihned zažádal o analýzu vzorku B. V České republice antidopingová laboratoř již řadu let neexistuje, a proto se testování provádí v Německu. Nyní nezbývá než čekat na výsledek.

Mrzí mě, že mým nařčením z dopingu je poškozeno dobré jméno sportu, respektive mého oblíbeného cyklokrosu. Budu se bránit proti tomuto nařčení. 

Každopádně bych byl blázen, pokud bych hazardoval se svým jménem, důvěrou mých partnerů i fanoušků. Nikdy jsem neměl nekalé praktiky zapotřebí a ve svém věku již vůbec ne. 

Titul mistra České republiky jsem v loňské sezóně získal po zúročení předešlých sezón a tvrdé přípravě, jak je mým zvykem ve skromných podmínkách. Nyní poznávám skutečné přátele a příznivce.

Držte mi palce a věřte, že mám opravdu čisté svědomí, i proto tvrdě trénuji dál a jsem připraven bojovat o očištění svého jména. 

Odkazy na články: 21. října a 27. října 2020