Oba čeští jezdci byli nasazeni jako první z týmu ATT Investmrents, a když projel cílem Dan Turek, byl moc pěkný pohled na průběžné pořadí, které vedl Jakub právě před Danem. Ono nasazení nebyla náhoda, vítr sice nebyl nějak extrémní, ale v průběhu závodu postupně sílil. Nakonec tedy výkon našich kluků stačil na velmi dobré páté, resp. šesté místo. Do klasifikace týmů je doplnil na 28. místě Tomáš Jakoubek. 

Aaron Gate (na snímku níže) je dvojnásobný a současně aktuální novozélandský šampion v časovce, takže jeho výkon překvapením není. Ani druhé místo Rory Townsenda není nic, co by příliš překvapilo, vždyť jde o aktuálního irského šampiona, který se dokázal v domácím mistráku vypořádat s borci, jako je Ben Healy (EF Education) či Eddie Dunbar (Ineos/Jayco). I třetí Logan Currie je výborný časovkář. Mezi jiným se stal v této disciplíně v loňském roce mistrem Oceánie v kategorii do 23 let a na letošním novozélandském šampionátu dojel třetí.

Stejný čas jako Currie dosáhl na čtvrtém místě suverénně nejlepší kyperský cyklista posledního desetiletí Andreas Miltiadis. O vteřinu za ním dokončil Jakub Otruba (na titulním snímku) a o tři vteřiny dále Daniel Turek.

V týmech byl pochopitelně nejúspěšnější Bolton, před ATT Investments se v součtu prvních tří závodníků dostal o jednu vteřinu americký druhodivizní Human Powered Health. Za kluky z ATT Investments tedy zaostali jezdci dalších tří ProTeams, tedy Caja Rural (77. Michal Schlegel), Corratec i Bardiani.

Startovalo se na běžných silničních bicyklech v 30 sekundových intervalech. Trať, jejíž část vedla po pobřežní komunikaci, byla zvlněná a místy i poměrně technická. 

Zítra je na programu profilově nejnáročnější etapa celého závodu.

"S výkonem i umístěním kluků jsme spokojeni. Zítra se pokusíme něco vymyslet, abychom někoho z nich posunuli na pódium. Ale jednoduché to nebude. Bolton je extrémně silný a o totéž co my se určitě budou snažit i další týmy, především z úrovně ProTeams jako Caja Rural, Human a další. Konkurence je tu opravdu velmi silná, i kontinentální týmy tu mají velmi kvalitní sestavy, takže to bude velmi náročné," poznamenal k dnešku a zítřku Petr Kaltofen.