Do série RoadMarathon byly zařazeny závody Mamut Tour, Krakonošův cyklomaraton, Beskyd Tour, Tatry Tour a Krušnoton. Celkovým vítězem se stal Jaroslav Hradecký z týmu SportRaces - Isaac Team. Na druhém místě skončil Stanislav Prokeš (Prokesteam) a na třetím Karel Soušek (CK Vinohradské šlapky). 

Mezi ženami zvítězila Anna Rinaglová, druhá skončila Jaroslava Křížková (Bemaniax) a třetí Lenka Bartošová (Hobby In Club).  

V souběžném seriálu RoadRace závodili cyklisté na osmi akcích: Pavé Tour Milovice, Mamut Tour, Jarná klasika, Krakonošův cyklomaraton, Beskyd Tour, Krušnoton, Tour de Zeleňák a Lawi Tour Classic. 

Zvítězil Michal Kubíček z akademie AC Sparta Praha, druhý byl Josef Sondor (TJ Rožnov) a třetí Ivo Kolář (Postřelmov). Mezi ženami vyhrála Pavla Havlíková, před svou týmovou kolegyní Elizabeth Ungermanovou (obě KC Kooperativa Jablonec nad Nisou). Třetí skončila Polka Maja Wloszczowska (Kross Racing Team), profesionální závodnice a bývalá mistryně světa v cross-country. 

Počítalo se však i celkové pořadí RoadCupu a v tom zvítězil Jaroslav Hradecký, celkový vítěz RoadMarathonu. Druhý skončil Karel Soušek a třetí Petr Pospíšil (Axon sport team).   

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY


Trocha statistiky

RoadMarathon – zúčastnilo se a do cíle dojelo 647 závodníků, z toho 31 žen.

Všech pěti se zúčastnili Petr Pospíšil (Axon sport team) a Vojtěch Dostál (AD team). Na start všech závodů se postavil i Stanislav Prokeš (Prokes team), ale nedokončil Krakonoše. Zajímavé je, že všichni tři jsou v kategorii Muži 50 - 59 let.

V RoadRace se zúčastnili 1364 cyklisté, kteří dojeli do cíle, z toho 103 žen.

Všech osmi závodů se nezúčastnil nikdo. Nejvíce závodů jel Michal Kubíček (AC Sparta Praha) a Josef Sejkora z Rychnova nad Kněžnou, oba mají za sebou šest podniků. 

RoadCup

Celkem bylo uspořádáno a do seriálu zařazeno devět závodů (u 4 byly dvě distance pro RR a RM). Celkem se jich alespoň minimálně jednou zúčastnilo a do cíle dojelo 1 877. Maximem byla účast několika závodníků na šesti závodních dnech (většinou ti co objížděli RoadMarathon, si pak střihli i pár závodů v sérii RoadRace).

Slavnostní vyhlášení proběhne na veletrhu FOR Bikes v Praze, kde bude zároveň představen 2. ročník RoadCup 2019, opět se sériemi RoadRace a RoadMarathon. 

Foto: Jaroslav Svoboda