Tradičně první zářijový víkend je LAWI TOUR CLASSIC. Spousta prašných cest bude doplněna o dva těžké dlážděné výjezdy. Závodníci se také můžou těšit na úsek s pracovním názvem Malé Holandsko, které je u obce Pojedy a závodníky povede mezi pastvinami po zemědělských uličkách. Poprvé se rozšíří teritorium závodního okruhu do Nymburského okresu a zavede je do Polabí. Organizátorům se podařilo zajistit partnerství s Lesy ČR, a tak se mohl závod rozšířit o nový lesní sektor Ostrá Hůrka. Je jasné, že o extrémní cyklistické zážitky nebude nouze.

Ti závodníci, kteří nejrychleji zdolají osm prašných sektorů a tři dlážděné, budou mít i letos kromě hlubokých zážitků i jedinečné trofeje. Jsou připraveny originální poháry pro vítěze každé kategorie z dílny otce závodu Radka Beneše a každý na stupních vítězů získá pamětní triko.

Po loňském startu Michaela Boroše (ČEZ Tábor), který po dlouhém sólo úniku jen těsně podlehl v závěrečném spurtu Z. Jílkovi (LAWI Stars) i letos čekáme slušnou konkurenci. Na startu by se měl představit tovární celek LAWI Stars, který se veze na vítězné vlně a současně se snažíme oslovit i přední české cyklokrosaře pro absolvování závodu. Od spousty z nich máme start předběžně přislíben.

Pokud máte o závod zájem, vše potřebné najdete ZDE. Nebo na Facebooku 

Závod je součástí seriálu RoadCup 2019 a závodníci tak nasbírají cenné body do série RoadRace.